Незрящи сестри бедстват, след като къщата им изгоря от съседски фойерверки

0

Златка и Иванка в момента съжителстват на двора с животните си

Две незрящи сестри бедстват в пазарджишкото село Динката, съобщи БНТ. Къщата на възрастните жени пострада при пожар и двете съжителстват на двора с животните си. Съседите им събират средства, за да ремонтират сградата, но и те са с ограничени финансови възможности.

Къщата на двете незрящи сестри в село Динката се запалила късно вечерта миналия месец. Жените били заспали и се събудили от виковете на съседите.

На мястото са пратени две пожарни коли и много от животните им са спасени. Пламъците обаче са унищожили 100 квадратни метра покривна конструкция, а при гасенето цялата им покъщнина е повредена.

Сестрите казват, че сега дали ще стоят на двора с козела Гошко и кравата Гергана или ще влязат вътре е без значение, защото нямат печка нито за готвене, нито за отопление.

Златка и Иванка изрично подчертават, че въпреки увреждането си, преди да се пенсионират, са работили. В селото двете били търговски представители на Националната потребителна кооперация на слепите. Съседите, които са ги извели в нощта на пожара, казват, че и сега няма да оставят жените.

За близо месец в кметството са постъпили едва 60 лева дарения. Междувременно всички строителни материали поскъпват.

"Един кубик дъски беше 180 лева, сега е станал 540. Надявам се, че поне тук като съберем от хората малко повече пари ще им помогнем, но няма да ги оставим така", заяви Александър Стоянов, кмет на село Динката.

От пожарната съобщиха, че причините за пожара все още се изясняват и са назначени експертизи. Според съседите и сестрите фойерверки от празненство наблизо същата нощ са запалили балите зад къщата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук