Обсъждат забрана на фойерверките в Германия

0
Фойерверките често се палят неправилно и представляват риск от нараняване и пожари
Фойерверките често се палят неправилно и представляват риск от нараняване и пожари

Фойерверките често се палят неправилно и представляват риск от нараняване и пожари

Забрана на фойерверките в цялата страна - това се обсъжда в Германия, където новогодишната заря е традиция. В някои германски градове снощи имаше репетиция за пиротехническото шоу навръх Нова година. Но редица кметства вече забраниха фойерверките. Полицията подкрепя забраната. Фойерверките често се палят неправилно и представляват риск от нараняване и пожари, смятат органите на реда. Екоактивисти също са против зарята, защото предизвиква замърсяване на въздуха, а любителите на животните твърдят, че ненужно стресира домашните любимци.

„За мен това е традиция. Част от преминаването от старата в новата година. По същия начин, по който украсяваме елха на Коледа или боядисваме яйца на Великден", коментира Щефан Корнели, жител на Гревенбройх, цитиран от NOVA.

„В центъра на града, на централния площад на Дюселдорф или Кьолн, има много хора и всички са нагъсто. Там наистина няма къде да палиш фойерверки и има логика да е забранена зона за пиротехника. Но в провинцията не виждам никакъв проблем”, Саша Крумбах, директор на компания за фойерверки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Дгд
    Скоро и забрана да се диша
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари