Незабравим първи учебен ден за първолаците от СУ „Христо Ботев“

4
Децата празнуваха в класните стаи на Гимназията по промишлени технологии, които ще бъдат техен втори дом през тази учебна година
Децата празнуваха в класните стаи на Гимназията по промишлени технологии, които ще бъдат техен втори дом през тази учебна година Видео: Русе Медиа

С питка, мед и здравец по стара българска традиция бяха посрещнати първокласниците на СУ „Христо Ботев“.

Учители и родители направиха всичко възможно децата да имат незабравим първи учебен ден, макар и да не го посрещнаха в двора на своето училище заради ремонта.

Първокласниците празнуваха в класните стаи на ПГ по промишлени технологии, които ще бъдат техен втори дом през тази учебна година, информира Русе Медиа. В стаята на 1 б клас например имаше много балони и настроение, създадено от родителите и класния ръководител Светлана Трифонова. Учителката благослови своите нови ученици, като им пожела колкото са трошичките в хляба, толкова да са похвалите и шестиците в училище, да са трудолюбиви и неуморни като пчеличките и да са здрави през цялата година. „Предстои ви дълго пътешествие, наречено училище, ще има трудности и препятствия, но ние с родителите ще сме до вас да ви помагаме. Не спирайте да мечтаете“, каза още класният ръководител.

Директорът на СУ „Христо Ботев“ Теодор Коцев благодари на всички училища, които са приютили учениците му в тези трудни условия. Заради ремонта първи и втори клас ще учат в ПГ по промишлени технологии, тъй като гимназията е непосредствено до училището. Децата от трети и четвърти клас ще учат в ПГ по корабостроене, а от 5 до 12 клас – в АГ „Гео Милев“.

Общо над 1000 първокласници влизат днес за първи път в класните стаи в Русенска област.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари