NEXO заведе иск срещу България

1
В началото на 2023 г. прокуратурата започна проверка срещу фирмата за дигитални финанси
В началото на 2023 г. прокуратурата започна проверка срещу фирмата за дигитални финанси Видео: NOVA

В началото на 2023 г. прокуратурата започна проверка срещу фирмата за дигитални финанси

Компанията за дигитални финанси NEXO е завела иск срещу България. Това става ясно от съобщение на сайта на международния център за разрешаване на инвестиционни спорове. В него не се посочва конкретно основание, а само че претенциите са насочени срещу българското Финансово министерство и прокуратурата.

От държавното обвинение заявиха за NOVA, че те все още не са информирани за този иск. Според тях, NEXO няма основание за дело, защото двете страни не са сключили договор, в който ясно да се посочи, че в случай на спор, той се отнася към международния арбитражен съд.

В началото на 2023 г. прокуратурата обяви, че проверява компанията за нарушения. Преди по-малко от месец, стана ясно, че прекратява проверката поради липса на нарушения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари