Невинен американец прекара близо 40 години в затвора

0
ДНК тест оневини мъжа от Калифорния
ДНК тест оневини мъжа от Калифорния

ДНК тест оневини мъжа от Калифорния

Американец прекара почти 40 години в затвора за убийство, което не е извършил, а сега е освободен, след като ДНК тестове показаха, че е невинен. Става въпрос за 69-годишния Морис Хейстингс, прекарал повече от 38 години в затвора в Калифорния за убийство и два опита за убийство през 1983 година. Присъдата за убийство от 1988 г. е отменена и Хейстингс е освободен от затвора.

Това, което се случи с г-н Хейстингс, е ужасна несправедливост. Съдебната система не е перфектна и наше задължение е да действаме бързо, когато научим за нови доказателства, които ни карат да губим доверие в правосъдието“, каза прокурорът Джордж Гаскон.

Хейстингс, който винаги е твърдял, че е невинен, каза на пресконференция, че иска да се наслаждава на остатъка от живота си: „Няма да соча с пръст. Не стоя тук като огорчен човек“, каза той пред репортери, предава БГНЕС.

За да докаже невинността си, той бе поиска ДНК анализ през 2000 г., но молбата му беше отхвърлена. След това беше установено, че ДНК доказателства от времето на убийството през 1983 г. съвпадат с данни за мъж, починал през 2020 г., докато е бил в затвора за съвсем различно дело за отвличане и изнасилване, казаха прокурорите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари