Американски тийнейджър влиза в затвора до живот за смъртоносна стрелба в гимназия

2
През 2021 г. Итън Кръмбли, който по време на стрелбата е бил на 15 години, уби четирима ученици в гимназия в щата Мичиган
През 2021 г. Итън Кръмбли, който по време на стрелбата е бил на 15 години, уби четирима ученици в гимназия в щата Мичиган Снимка: АР/Carlos Osorio

През 2021 г. Итън Кръмбли, който по време на стрелбата е бил на 15 години, уби четирима ученици в гимназия в щата Мичиган

Американски тийнейджър беше осъден днес на доживотен затвор без право на замяна за убийството на четирима ученици в гимназията си в северния щат Мичиган през 2021 г. с пистолет, даден му от родителите му, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Итън Кръмбли, който по време на стрелбата е бил на 15 години, беше осъден от съда в окръг Окланд на доживотен затвор без право на замяна, въпреки че подобни присъди са голяма рядкост по отношение на непълнолетни в щата Мичиган.

Тийнейджърът, който сега е 17-годишен, преди произнасянето на присъдата се разкая за стореното и обеща да се поправи в затвора.

"Не можех да се спра ... Аз съм наистина лош човек. Извърших ужасни неща", оправда се Кръмбли, цитиран от Асошиейтед прес.

Крейг Шилинг, чийто 17-годишен син Джъстин е една от жертвите, каза, че убиецът трябва да "изгние в затвора", посочва Ройтерс.

Съдията по делото изслуша родните на жертвите и им обеща, че техните справедливи искания ще бъдат чути.

През октомври 2022 г. Кръмбли се призна за виновен, че е взел 9-милиметровия пистолет "Зиг Зауер", който родителите му са му подарили малко по-рано за Коледа, в влязъл в гимназията в Оксфорд с 50 патрона в раницата си, след което е стрелял от упор по съучениците си.

Итън Кръмбли убива две момичета и две момчета на възраст от 14 до 17 години и ранява други шестима ученици и един учител.

В друг рядко срещан съдебен процес родителите му са обвинени в непредумишлено убийство, тъй като са пренебрегнали сигналите, че той може да извърши подобно нещо.

Въпреки че са били извикани от учителите, които са ги информирали, че синът им търси боеприпаси в интернет, те не са реагирали, посочва Франс прес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    1
    Браво
    На Американското правосъдие!!!Не прощава на изверги,като този!!!Тук в България ги пускат!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари