Невена Зартова също подаде оставка

1
Нейните заместници се отказаха от постовете си по-рано днес
Нейните заместници се отказаха от постовете си по-рано днес Видео: NOVA

Нейните заместници се отказаха от постовете си по-рано днес

Нов трус в съдебната система. Шефът на Софийската районна прокуратура Невена Зартова и четирима нейни заместници подадоха оставки, съобщи NOVA.

Това се случва броени дни, след като изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов, придружен от още 21 обвинители, влезе в Районната прокуратура и поиска оставката на ръководителя ѝ. По информация на медията заместниците, които напускат постовете си, се разграничават именно от Зартова.

Според информацията Борислав Георгиев, Иван Стефанов, Мима Куцкова-Дамянова и Тодор Коюмджиев са поискали сами да бъдат от освободени. В молбата, с която разполагаме, пише още, че четиримата подкрепят усилията на изпълняващия длъжността главен прокурор за реформи в Прокуратурата.

За коментар потърсихме и Невена Зартова, която заяви, че също не е запозната с хвърлените оставки на заместниците ѝ.

Документът за оставките е входиран в деловодството на Висшия съдебен съвет. Възможно е той да бъде разгледан още днес, по време на заседанието на Прокурорската колегия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари