Невена Зартова: Нотариуса дойде при мен като жалбоподател, за да разкаже за престъпна схема срещу него

0
Срещу него в СРП са водени 17 дела, които са били прекратени
Срещу него в СРП са водени 17 дела, които са били прекратени Видео: bTV

Срещу него в СРП са водени 17 дела, които са били прекратени

Основният мотив да подам оставка е напрежението, което се натрупа в Софийската районна прокуратура от миналото лято досега. То се изразява в наличието на безкрайни проверки – комплексни за цялостната дейност, които натоварват както работата на колегите, така и на администрацията. Предпочитам да се оттегля, за да може колегите да работят в по-спокойна среда“. Това коментира в „Тази сутрин“ по bTV Невена Зартова -административният ръководител на прокуратурата, който е вече в оставка.

Тя посочи, че в началото на седмицата ръководството е обсъдило подаването на оставки и е взело решение за това.

Зартова обясни, че в Софийската районна прокуратура е имало заведени дела срещу Мартин Божанов-Нотариуса, които впоследствие за били прекратени.

"Тези дела са 17 на брой, по-голямата част от тях са приключили много отдавна - в периода от 1998 г. - 2003-2005 г. до 2017 г. Приключили са с отказ и прекратяване в интерес на Божанов. Има две сравнително по-нови дела - от 2020 г. и 2021 г. И двете преписки са прекратени, като мотивът за това е изтекла абсолютна давност за наказателно преследване. Това означава, че от момента на подаване на жалбите до момента на извършване на деянието е изтекъл значителен период от време. Няма излишни забавяния, няма някакви съмнения - аз поне не открих. Тези прокурорски преписки никога не са били разпределяни на прокурори от специализирания отдел - както беше обявено", посочи Невена Зартова.

По думите ѝ тя едва сега се е запознала със съдържанието на преписките - по-рано не ги е чела. Срещала се е с Нотариуса в качеството му на жалбоподател, който е желаел да му бъдат снети обяснения. "Разказа за грандиозна престъпна схема, насочена срещу него и негови близки", допълни Зартова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    Най-после!
    Тази мърша и останалите с патешки джуки, които протестуираха в защита на бухалката Гешеф са били на хранилка при "нотариуса"! БРАВО на съдия Цариградска, която се опълчи на Мафията в Съдебната система!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари