Нетаняху изрази предпазлива надежда за освобождаване на още заложници

1
Ако бъде постигнато споразумение, то ще бъде само резултат от военен натиск, каза израелският премиер
Ако бъде постигнато споразумение, то ще бъде само резултат от военен натиск, каза израелският премиер Снимка: The Prime Minister of Israel / Facebook

Ако бъде постигнато споразумение, то ще бъде само резултат от военен натиск, каза израелският премиер

Израелският премиер Бенямин Нетаняху изрази предпазлива надежда за сделка, която да осигури освобождаването на още заложници, държани от ислямистката групировка „Хамас“, предадоха ДПА и Франс прес.

Може да има [споразумение], но мисля, че колкото по-малко казвам за него, толкова повече увеличавам шансовете то да се материализира“, каза днес Нетаняху в интервю за американската телевизия Ен Би Си, предаде БТА.

Ако бъде постигнато споразумение, то ще бъде само резултат от военен натиск, каза Нетаняху. „Това е единственото нещо, което може да доведе до сделка.“

Нетаняху също така твърди, че единствено сухопътната офанзива на израелските военни в контролираната от „Хамас“ ивица Газа е създала някакво движение в преговорите. „Ако е налична сделка, добре, ще говорим за нея, когато е налице. Ще я обявим, ако бъде постигната“, обеща Нетаняху.

Израелските военни изчисляват, че около 240 души са били взети за заложници в ивицата Газа по време на нападението на „Хамас“ на 7 октомври. Сред тези пленници има най-малко тридесет непълнолетни, включително малки деца, според израелските медии.

Пожелал анонимност палестински служител в Газа каза за АФП, че Бенямин Нетаняху е „отговорен за забавянето и пречките при постигането на предварително споразумение за освобождаването на няколко заложници“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари