Бенямин Нетаняху: Против съм освобождаване на заложниците на всяка цена

0
Израел няма да изтегли войските си от ивицата Газа и няма да освободи "хиляди терористи" от затворите си, за да гарантира сделка за заложниците, изтъкна премиерът
Израел няма да изтегли войските си от ивицата Газа и няма да освободи "хиляди терористи" от затворите си, за да гарантира сделка за заложниците, изтъкна премиерът Снимка: Benjamin Netanyahu / Facebook

Израел няма да изтегли войските си от ивицата Газа и няма да освободи "хиляди терористи" от затворите си, за да гарантира сделка за заложниците, изтъкна премиерът

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че е против възможна сделка за ново спиране на огъня в Газа и за освобождаване на заложниците "на всяка цена", написа снощи в. "Таймс ъф Израел", цитиран от ДПА и БТА.

"Имаме червени линии", изтъкна израелският лидер, като по този начин потвърди актуалността на предишни свои изказвания, че Израел няма да изтегли войските си от ивицата Газа и няма да освободи "хиляди терористи" от затворите си, за да гарантира сделка за заложниците.

Според израелския Канал 12 ръководителят на разузнавателната служба Мосад Давид Барнеа е информирал в понеделник министрите от военния кабинет за основните положения на възможно споразумение. То включва освобождаването на 35 жени, ранени, болни и възрастни заложници в рамките на първа фаза, при която боевете ще бъдат спрени за пет седмици.

Впоследствие ще има още една седмица спиране на огъня, при която преговарящите ще се опитат да освободят млади мъже и заложници, които "Хамас" нарича войници.

По-рано американският в. "Вашингтон пост" съобщи, че проектът за спиране на огъня, който е изготвен в Париж, предвижда, че всички цивилни, държани като заложници, ще бъдат освободени по време на шестседмичното спиране на огъня.

Според информация на американския всекидневник в замяна на всеки израелски заложник ще бъдат освобождавани по трима палестински затворници от израелски затвори. "Вашингтон пост" отбелязва, че не е ясно кои затворници ще бъдат освободени и кой ще определя това.

Към сряда вечерта палестинското ислямистко движение "Хамас" все още не е реагирало на проекта за споразумението за спиране на огъня, съобщава "Таймс ъф Израел". Очаква се "Хамас" да отговори чрез Катар.

При безпрецедентната си атака срещу Израел на 7 октомври миналата година "Хамас" отвлече около 240 души, които бяха отведени в ивицата Газа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари