Нека останем и да отгледаме децата си тук!

5
Нека бъдем българи!
Нека бъдем българи!

"На 3-ти март, отбелязваме Националния празник на България.

На тази дата, през 1878г. , е подписан Санстефанския мирен договор между Русия и Османската империя, с което се слага край на Руско- турската война от 1877- 1878г. Датата 3 март слага началото на Третата българска държава.

Датата на националния ни празник е символ не само на освободена, но и на обединена България. Всяка година 3ти март, идва с първия полъх на пролетта, с чистотата на първите бели кокичета, със слънчевата радост в очите на хората, с нежния трепет на лястовичите криле.

Всяка година 3ти март идва с дълбоката ни признателност и благодарност към доблестните воини, загинали за свободата на България.

Всички борци за свобода са платили с цената на живота си, да ни има нас, да сме свободни в своята родина, да слушаме как пее старият Балкан и винаги над нас да грее синьо и весело небето на България.

Нека не позволяваме една свободна и независима България, да бъде ограбена! Нека останем тук, нека отгледаме децата си тук, нека бъдем българи! За наша радост от нас сега се иска само търпение, постоянство и труд, а тогава ТЕ са дали живота си! 

Нека патриотизмът ни не се свежда само до датата 3ти март, важно е всеки ден да си спомняме нашата история и да се гордеем, че сме българи!

Честит празник!"

Възраждане  - град Русе

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари