Нека да няма други майки, които да лежат върху ковчега на детето си!

0
Това каза Петя Иванова, майка на загинало при катастрофа дете, на дискусия в парламента
Това каза Петя Иванова, майка на загинало при катастрофа дете, на дискусия в парламента Снимка: Иван Лазаров, БТА

Това каза Петя Иванова, майка на загинало при катастрофа дете, на дискусия в парламента

Всички партии в парламента да се обединят, за да решат по законодателен път проблемите с пътната безопасност. За това призова Петя Иванова – майка на дете, загинало при пътен инцидент, която взе участие в организирана в парламента дискусия с участието на депутати и представители на различни институции, имащи отношение по темата.

„Не искам да назовавам нито една политическа партия. Искам всички да се съберете заедно, за да направите най-доброто и да няма други майки, които да лежат върху ковчега на детето си“, призова тя участниците във форума.

Тя започна изказването с изреждане на имена на деца, загубили живота си вследствие на различни пътни инциденти и подчерта, че е крайно време институциите да намерят адекватно решение на този проблем, предаде БТА.

„Искаме да се криминализира отказът да се направи тест за алкохол и наркотици. Искаме джигитите на пътя да бъдат спрени. Не може да караш със 140 км/ч или с 200 км/ч, да си пиян или дрогиран, а когато предизвикаш инцидент със загинал, да се води убийство по непредпазливост. Щом натискаш педала на газта докрай, ти знаеш, че може да убиеш някого и трябва да понесеш отговорността за това“, посочи още Петя Иванова.

„За нас празници няма. Те са най-голямата ни болка, защото не можем да ги споделим с децата си. Всяка вечер заспиваме с техните образи, които никога повече няма да видим“, сподели тя пред участниците в дискусията.

Днешният форум е организиран от парламентарната група на „Продължаваме Промяната“ – „Демократична България“. В дискусията участваха представители на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, МВР, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, представители на неправителствения сектор, юристи и граждани.

Фокусът на дискусията бе поставен върху подготовката на младите водачи, необходимостта от законови промени, както и необходимостта от засилен контрол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари