Недоволство в Русе: Ресторантьори на протест, таксита ще блокират улици

3
Заведения ще затворят за няколко часа
Заведения ще затворят за няколко часа Снимка: pirinnews / архив

Заведения ще затворят за няколко часа

Под наслов „Свобода за Бизнеса!“ ще се проведат митинг-шествие и стачка, които ще съберат представители на различни браншове от Русе. Протестът е утре, 7 септември, от 14:30 ч, а сборният пункт е пред Градските хали. Недоволството е срещу новите мерки, които се въвеждат от здравния министър.

Стачката ще се проведе от 14:30 до 17 часа, като в този период няма да работят различни обекти, главно от ресторантьорския бранш и кафенета. За тях са предвидени 500 плаката, като са поканени да се включат казина и игрални зали, фитнес зали, танцови дружества и таксиметров превоз.

На протеста се очаква да се съберат около 1500-2000 работещи в бранша.

Предвидено е затваряне на възлови кръстовища и шествие по главната улица „Александровска“ до сградата на Общината. 

Такситата ще блокират пътното платно пред Халите и ул. „П.Д. Петков“.

И младите хора, решили да останат в България и да сключат брак тук се присъединяват към протеста на бизнеса срещу мерките, свързани с Covid 19, съобщиха преди малко от СЗБ.

Те ще бъдат в 15 часа на 8 септември на площад „Народно събрание“ в София, като е създадена и подписка в подкрепа на каузата им!

Повече от година хиляди младоженци в България са принудени да отменят/отлагат сватбите си, заради обстоятелствата, свързани с Covid 19. Разбираме каква е ситуацията, но не може заради невежеството и глупостта на управляващите да не можем да изживеем вече втора година един от най-щастливите си дни. Настояваме за премахване на мерките, свързани със сватби и кръщенета (в това число брой на гостите и вечерен час) или за преразглеждане на идеята за събития с до 50% от капацитет. Тази подписка не е само за младоженците, но и за хора, свързани със сватбения бранш, които толкова време са оставени без доходи“, пишат младите хора, които отново не могат да сключат брак.

Ако искате можете да подкрепите подписката ТУК

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари