Небето "пада" върху Земята

0
Зрителите биха си помислили, че апокалипсисът идва и небето ще се срине върху главите на хората
Зрителите биха си помислили, че апокалипсисът идва и небето ще се срине върху главите на хората Видео: APOD Videos

Испанският фотограф Даниел Лопес засне кадри на Луната, след които зрителите биха си помислили, че апокалипсисът идва и небето ще се срине върху Земята и главите на земните жители.

Една наистина изумителна гледка е запечатана от обектива на Даниел Лопес. Удивителните кадри показват невероятно огромна Луна, застанала зад вулкана Тейде на Канарските острови.

Спътникът на Земята заема почти цялото небе и е абсолютно невъзможно да повярваме, че Луната може да изглежда толкова огромна, гледана от планетата ни. Ето защо много хора смятат, че става въпрос за умел видеомонтаж. Въпреки това, Лопес твърди, че кадрите са напълно автентични, и с готовност споделя тайната на своя трик.

Професионалният фотограф обяснява, че е заснел тази сцена от далеч, използвайки камера с мощно увеличение. Благодарение на това, че Луната в този момент се оказала срещу вулкана, се създала такава странна оптична илюзия сякаш естественият спътник се е приближил до нашата планета на катастрофално опасно разстояние и след малко ще падне върху хората.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари