Гюргево също излиза на протест срещу изграждането на инсинератор

7
Събитието е насрочено за 1 септември
Събитието е насрочено за 1 септември Снимка: Фейсбук

Събитието е насрочено за 1 септември

Не само в Русе, но и в Гюргево ще се състои протест срещу изграждането на инсинератор. Събитието е насрочено за 1 септември. Протестът се организира в социалните мрежи.

Ето какво пишат организаторите:

"СПРЕТЕ ЗАПАЛВАНЕТО, КОЕТО ЩЕ НИ УБИЕ!

Елате в петък, 1 септември, от 17:00 часа пред Паметника на свободата в Русе! Преди това от 14:00 часа ще се състои протест в Гюргево пред префектура Гюргево.

В тези дни на местоположението на бившия Verachim химически комбинат се съобщава за изгаряне на биологични отпадъци (трупове на животни, растителни отпадъци) и медицински (всички отпадъци от болници и поликлиники).

Замърсяването, което уби нашите родители и баби и дядовци между 1976 и 1992 г., сега ще се върне по-силно.

Опасността, породена от изгарянето на отпадъци, е призната от експертите в тази област, така че токсикологът д-р Пол Конет, професор в университета Сейнт Лорънс и изпълнителен директор на Американския проект за изследвания на околната среда (AEHSP), насочи вниманието към опасността,

Инсинераторите произвеждат изключително токсични емисии, включително тежки метали, диоксини, техните производни като хлорирани и бромирани диоксини, фурани, полихлорирани бифенилови етери (PCB) и полибромирани, полихлорирани нафтален (PCN). Повечето от тези трайни и упорити токсини се излъчват под формата на наночастици. Диоксинът 2,3,7,8 TCDD е най-опасният токсин, генериран от хората.

Трябва да действаме прагматично и решително, не утре, не вдругиден, а сега. Само ние можем да защитим децата си!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Анастасия
    А кои са организаторите? Защо така анонимно? Или е кметът Пенчо, който препоръча отначало гражданите сами да се оправят - да атакуват МОСВ с протести, а когато те се самоорганизираха, направиха подписки, излезе да се пъчи на площада. Та да не би сега да е решил, че вече може да застане пред гражданите BV- питам!
  • 7
    2
    Къде е
    Кметът Иван Белчев? Къде е Нинова? Сглобяемите министри? Екогласност? Зелените? Тук явно няма марфа и се крият. Доят таксите от моста и нехаят за русенци
  • 23
    1
    Балканеца
    Едните ще протестирали пред паметника, другите пред префектурата. Блокираме моста от двете страни едновременно и проблемът ще е решен.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари