Не ходим често на лекар, не спортуваме, но пием и пушим

2
Това показват данните на "Здравен барометър"
Това показват данните на "Здравен барометър"

Това показват данните на "Здравен барометър"

Не ходим често на лекар, не спортуваме, но пием и пушим доста. Това показват данни от изследване, в рамките на гражданската инициатива "Здравен барометър", която наблюдава и анализира състоянието, ефективността и развитието на здравната система у нас, предава Bulgaria On Air.

Според статистиката българите ходят на лекар между 5 и 6 пъти годишно, като това се доближава до средното за европейските държави. Посещението при зъболекар обаче е под веднъж на година, обикновено когато ги заболи зъб.

Около 44% от българите имат нормално тегло. Останалите, обаче, явно не намират това за приоритет. Защото България е сред европейските страни с най-ниска физическа активност. Мъжете у нас живеят в здраве 61,6 години, жените – 65,1 години. Това е близко до средните стойности за европейските държави

Любопитното е, че въпреки несериозността към здравето си, оставаме най-пушещата и най-често консумиращата алкохол нация в Европа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари