Не е имало взрив на цистерна?!

0
Друга версия за инцидента е, че може да е имало пробив на цистерна, а след това да се е възпламенила искра, която да е запалила целия център на града
Друга версия за инцидента е, че може да е имало пробив на цистерна, а след това да се е възпламенила искра, която да е запалила целия център на града Снимка: Reuters

Взривът в Хитрино, който буквално помете селото, не е вследствие на взрив от цистерната с природен газ.

Това обясни пред Нова телевизия директорът на Националната пожарна Николай Николов. По думите му първоначалната версия, че една от цистерните на влака се е взривила и това е предизвикало трагедията, не е вярна.

Той уточни, че причината може да е изтичане на газ от нея и токът, който е текъл на мястото на инцидента, да е предизвикал взривът или някакви други причини, но категорично не се е взривила цистерната. Друга версия за инцидента е, че може да е имало пробив на цистерната, а след това да се е възпламенила искра, която да е запалила целия център на града.

Николов добави, че и в момента има изтичане на газ в селото.

"Най-опасното за населението е обгазяване и отравяне на белия дроб", категоричен е Николов.

Следователят Георги Илиев коментира пред Нова телевизия, че 90% именно възпламенена искра е причината за тежкия взрив в Хитрино. Освен това фактът, че цистерните са разхвърляни като кибритени кутийки в района на инцидента, го кара да мисли, че много вероятно причината да е висока скорост на влака.

Днес в 13 часа ще има информация за пострадалите, които са настанени в шуменска и варненска болница. Вчера са раздадени парите на 92-ма човека от Хитрино, днес ще бъдат раздадени и на други хора пари.

Фелдшерите от съседното село Венец, които са дошли първи на мястото на трагичния инцидент в събота, казаха, че са видели пламъци до небето в Хитрино. "Помислихме, че цяло Хитрино е изгоряло - всичко гореше, дърветата, коли, отломки хвърчаха".

Те разказаха за първите пострадали, на които са помогнали - трима човека - мъж, който е имал кръвоизлив на слепоочието и жена, която е била цялата в стъкла, третата жена, която е имала контузии по тялото.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари