Навални се събуди

1
Специалистите обаче не изключват дълготрайни увреждания
Специалистите обаче не изключват дълготрайни увреждания

Руският опозиционен политик Алексей Навални бе изваден от изкуствената кома. Това съобщиха лекари от берлинската клиника Шарите, в която той бе преместен на 22 август. Състоянието му се подобрява и той е контактен, пише Дойче Веле

Руският опозиционен политик Алексей Навални бе изваден успешно от изкуствената кома, в която бе поставен. Това съобщиха лекари от берлинската клиника Шарите, в която бе преместен опозиционерът на 22 август.

Ще има ли дълготрайни увреждания?

Според медиците, състоянието на Навални се подобрява и той е контактен. Специалистите обаче не изключват дълготрайни увреждания.

Миналата седмица федералното правителство потвърди, че Алексей Навални е бил отровен и че доказателствата за това са "безспорни", позовавайки се на анализите на специализирана лаборатория на Бундесвера. Западът остро осъди атаката над руския опозиционер. Кремъл отхвърля всички упреци и критики. Междувременно Германия обмисля санкции срещу Русия. Заговори се дори за спиране на проекта "Северен поток 2".

Навални бе приет в болницата в Омск на 20 август. Неговата говорителка Кира Ярмиш информира, че му е прилошало по време на полет от Томск към Москва. Самолетът е бил принуден да се приземи по спешност заради бързото влошаване на състоянието му. Два дни по-късно той бе преместен в Берлин.

Най-известният критик на Путин

Алексей Навални е най-известният критик на руския президент Владимир Путин. Основаният от него Фонд за борба срещу корупцията редовно разкрива случаи на корупция в Русия. Опозиционният политик вече многократно е бил арестуван и осъждан на лишаване от свобода.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари