Натоварен уикенд за пожарникарите в Русенско

0
Огнеборците вадиха заклещен шофьор, помогнаха на жена със счупен крак, гасиха пожари
Огнеборците вадиха заклещен шофьор, помогнаха на жена със счупен крак, гасиха пожари Снимка: Dunavmost

Няколко сигнала за пожари, пътни произшествия и други инциденти са наложили намесата на дежурните екипи от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и дащита на населинието" - Русе през почивните дни.           

В събота за времето от 12:56 до 14:14 часа екип от РСПБЗН - Две могили е бил пратен за оказване на съдействие на ЦСМП в района на местността „Орлова чука“, където е било необходимо да бъде транспортира жена с фрактура на крак до линейка.

 Също в събота за времето от 20:24 до 20:50 часа пожарникари от Втора РСПБЗН-Русе с един автомобил са реагирали на сигнал за горящи сухи треви в двора на сграда на ул. Киев в Русе. Не се отчитат щети при произшествието.

В нощта срещу неделя, в 03:21 часа, е постъпил сигнал за инцидент с лек автомобил. Служители от Първа РСПБЗН-Русе са пратени на произшествието, възникнало на международен път Е 85, срещу бензиностанция „Лук Ойл“. Катастрофиралата кола била с марка „Ситроен“. Екипът е помогнал да бъде освободен шофьора от катастрофиралото превозно средство. Той е прегледан и откаран до болнично заведение от екип на ЦСМП. Спътникът му е бил невредим. 

Същата нощ за времето 04:34 – 06:40 часа служители от РСПБЗН - Бяла са пратени по сигнал за пожар в складово помещение в землището на село Новград. При произшествието няма пострадали хора, но са били нанесени материални загуби. Случаят се изяснява от полицията.

В неделя огнеборците са реагирали на още три пожара. В 15:18 часа екип от Втора РСПБЗН-Русе е пратен да гаси горене, възникнало в суха трева и храсти по пътя с.Николово – с.Просена.  Ликвидирали са го на площ около 700 m2 без щети. В 20:32 часа екип от  РСПБЗН-Бяла е реагирал на сигнал за пожар в отпадъци на нерегламентирано сметище до кв. "Освобождение" в гр. Бяла. Ликвидирано е на площ около 200 m2, също без щети.

В 23:57 часа тази нощ пожарникари от Ветово са пратени по сигнал за пожар на адрес в гр. Глоджево. При пристигане на място, е установено, че горят бали сено и люцерна, натрупани на купчина встрани от пътя пред ограда на дворно място. При пожара са нанесени щети по една от гумите на паркирано наблизо ремарке. Горенето е ликвидирано на площ около 40 m2. Причината за възникване на произшествието е в процес на установяване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари