НАСА опитва да предотврати „интернет апокалипсис“

1
За мисията учените изстреляха специален космически кораб
За мисията учените изстреляха специален космически кораб

За мисията учените изстреляха специален космически кораб

НАСА изстреля преди дни космически кораб като част от мисия в опит да предотврати потенциален "интернет апокалипсис", който може да остави хората без достъп до интернет с месеци.

Според Mirror слънчевата сонда Parker (PSP) на американската космическа агенция е постигнала важен напредък чрез навигация през слънчевия вятър, пише Business Standart, цитирани от bTV Бизнес Новините.

Учените предупредиха за потенциалното въздействие на предстояща слънчева буря, обикновено наричана "интернет апокалипсис", която може да удари през следващото десетилетие.

Космическият кораб, който беше изстрелян през 2018 г., направи забележително пътуване, което го доближи до слънчевата повърхност, където се генерира слънчевият вятър.

Слънчевият вятър се състои от непрекъснат поток от заредени частици, излъчвани от най-външната атмосфера на слънцето, известна като короната, според доклада.

Въпреки суровите условия на интензивна топлина и радиация, слънчевата сонда Parker продължи да събира жизненоважна информация за работата на слънцето.

Професор Стюарт Бейл от Калифорнийския университет, който служи като водещ автор на изследването, обясни значението на разбирането на слънчевия вятър.

„Ветровете носят много информация от слънцето към Земята. Така че разбирането на механизма зад слънчевия вятър е важно ра Земята, каза Бейл.

„Това ще повлияе на способността ни да разберем как слънцето освобождава енергия и предизвиква геомагнитни бури, които са заплаха за нашите комуникационни мрежи“, добави той.

Подобно събитие може да накара хората да загубят достъп до интернет за месеци или дори години, правейки сателитите и електропроводите безполезни.

Междувременно НАСА стартира нова кампания, предлагаща на обществеността възможността името им да бъде изписано върху микрочип, който ще се движи на борда на космическия кораб Europa Clipper на НАСА през следващата година.

Космическият кораб Europa Clipper е планиран за пътуване до Юпитер и неговата луна Европа през октомври 2024 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Чакам ден...
    .......без и-нет,фейсбук,инстаграм,вайбър,и електронно плащане и разпознаване по биометрични данни.... нужен ми е ток за печка "Лъч" и готварска печка "Чайка".
  • 5
    2
    hah
    и телевизията и радиото да спрат дано и хората може би ще се научат да четат
  • 6
    1
    Дора Петрова
    Дано интернета да спре! Това ще бъде най-щастливият ден за човечеството!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари