НАП Русе се чуди как да ни угоди

0
НАП Русе отвори дежурна приемна за клиентите си
НАП Русе отвори дежурна приемна за клиентите си

Ново улеснение за своите клиенти предлага офиса на НАП в Русе, съобщават от Приходната агенция.

Те вече могат да правят бързи уточнения в разкритата приемна на дежурен служител  от отдел „Обезпечаване и събиране на публични взимания" и счетоводител от отдел „Обработка на плащания и задълженияПриемната работи от 9 до 17, 30 ч. и се намира непосредствено до входа на офиса.

В нея клиентите могат  да направят справка за свои задължения, когато за тях са получили писмена покана или съобщение за доброволното им изпълнение. Могат да уточнят актуалния размер с натрупаната лихва при просрочени различни задължения.

Там се подават  възражения за давност и заявления за платени суми, като за това може счетоводно да се уточнят извършените плащания по данъчно-осигурителната сметка на задълженото лице.

Дежурният счетоводител от отдел „ОПЗ“ съдейства на клиентите за информация за номерата на банковите сметки, по които се привеждат  плащания за данъчни и осигурителни задължения и се уточняват извършени преводи.

Там се получава информация за актуалните задължения на граждани и фирми и се уточняват данъчно-осигурителните им сметки. 

Важно е клиентите да се съобразяват със законовото изискване, че подобни справки могат да се правят само персонално с лична карта или с нотариално заверено пълномощно за други физически или юридически лица, напомнят от НАП - Русе.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари