Длъжници на НАП - Русе се отчетоха с близо 5 милиона лева

0
Длъжници на НАП-Русе внесоха 4,45 милиона лева по предложена от тях погасителна схема
Длъжници на НАП-Русе внесоха 4,45 милиона лева по предложена от тях погасителна схема Снимка: Dunavmost

Длъжници на НАП - Русе внесоха 4,45 милиона лева по предложена от тях погасителна схема

Над 4,75 млн. лв. просрочени данъчни задължения внесоха през юли в държавния бюджет русенски фирми, които се възползваха от поканата за своевременно обсъждане на дълговете им с органите по приходи в офиса на НАП в Русе, съобщиха от там. След приключване на първото полугодие, приходните служители селектираха 127 фирми, които са над средното за региона ниво, но по различни причини са натрупали към 31.06.2023 г. задължения над 20 000 лв. Анализът отчита, че в голямата си част това са лоялни данъкоплатци, но са изпаднали във временни затруднения, за преодоляването на които им е необходим конструктивен диалог с НАП. На тази база са инициативите на органите по приходите да провеждат своевременно телефонни разговори и лични срещи с фирмените ръководства.

Чрез тези мерки НАП дава възможност длъжниците сами да предложат начин за погасяване на дълга, с който да се гарантират бюджетните приходи. В диалога се разяснява как най-бързо може да се постигне това, като бъдат защитени, както интересите на държавата, така и правата на фирмите, гарантирани от ДОПК. Целта е да не се стига до принудителните мерки за събиране на задълженията – налагане на запори или изземване на касови наличности, и да се осигури на фирмите възможност за нормална работа до скорошно погасяване на дълговете.

Служителите в офиса на НАП в Русе очакват, че през август и други длъжници ще откликнат на призива им за сътрудничество при погасяване на неочаквано възникнали фискални задължения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари