НАП: Промишлеността в Русе се възстановява

0
За възстановяването допринася създаването на индустриалния парк край Русе и привличането на чуждестранни инвеститори
За възстановяването допринася създаването на индустриалния парк край Русе и привличането на чуждестранни инвеститори

Промишлеността в Русе вече се възстановява.

Това е извод от анализ на офиса на НАП в дунавския град. От там съобщиха, че е изследвана структурата на внесения корпоративен данък от стопанските субекти в региона за една година и някой от резултатите са изненадващо благоприятни.
Оказва се, че след кризата най-значим дял от корпоративния данък - близо 32 на сто, се формира от икономическия сектор - енергетика, машиностроене, химическа промишленост, дървообработване и строителство.

Хранително-вкусовата промишленост придава 1,7 на сто към постъпленията, а популярната русенска шивашка промишленост формира едва 0,5 на сто.
От селското стопанство се формира само 11 на сто от внесения корпоративен данък.

Анализът на третия икономически сектор включва обслужващите бизнеси, сред които е вторият по значимост за региона - търговията на едро, с дял от 19 на сто. След това се нареждат услугите, комунално-битовата дейност, финанси, образование, наука и култура с общо 18.8 на сто.

Чак след тях следват традиционно приеманите за стълбове на регионалната икономика - транспорт с 8 на сто и търговия на дребно с почти 7 на сто. От здравеопазване се формира 1,8 на сто корпоративната данъчна вноска.
Анализът определя, че за офиса на НАП в Русе най-голямо значение за приходи от корпоративен данък имат промишлените отрасли и строителството в региона.

За това безспорно допринася създаването на индустриалния парк край Русе и привличането на чуждестранни инвеститори, които развиват там различни производства, съобщават от НАП.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари