Намалиха присъдата на Анита Мейзер

0
Намалиха и "кръвнината" за смъртта на Николай
Намалиха и "кръвнината" за смъртта на Николай Снимка: bTV / архив

Апелативният съд във Варна намали наказанието на призналата се за виновна Анита Желева (Мейзер) от 4 и половина на три години затвор по обвиненията, че е убила по непредпазливост съпруга си Николай Димов и след това предложила подкуп на полицай, за да не бъде арестувана.

Мейзер ще трябва да плати и глоба от 4 хил.лв. и разноските по делото, информира Дневник.

Втората съдебна инстанция е намалила и размера на присъденото обезщетение на майката на починалия съпруг на подсъдимата от 150 хил. лева на 100 хил. лева с дължимите лихви от датата на престъплението - 14 август 2016 г., до окончателното му изплащане.

Към момента Мейзер с мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 5 хил. лв.

Вчера в съобщение до медиите пресцентърът на правосъдното министерство опроверга публикации, според които екип на телевизионно предаване, в което щяла да участва подсъдимата, е депозирал молба във връзка с мярката ѝ за неотклонение. Проверка на ведомството в информационния масив на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" показала, че Мейзер е освободена от Сливенския затвор на 26 юни 2018 г. след окончателно съдебно определение за изменение на мярката ѝ "задържане под стража" в по-лека - "парична гаранция".

Присъдата може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд.

Делото протече по съкратена процедура, след като Мейзер призна вината си и прие да не се събират доказателства в съдебното следствие. Така наказанието се редуцира с 1/3. От него се приспада и времето, в което тя е в ареста – от 14 август 2016 г.

Обвинителният акт бе внесен в съда в средата на декември 2016 година. Десет дни по-късно съдът се произнесе с присъда от 3 години затвор за Мейзер. Апелативният съд обаче върна делото за разглеждане от друг състав на Окръжния съд, който увеличи наказанието на подсъдимата на четири години и половина.

Смъртта на съпруга на Мейзер бе при необичайни обстоятелства в дома им. Разследващите установиха, че Мейзер завързала краката, ръцете и врата му със свински опашки по негово настояване, от които той трябвало със сила да се освободи сам. Демонстрацията трябвало да бъде заснета от подсъдимата, за да послужи на културиста Димов пред бъдещи работодатели. Експериментът обаче бил несполучлив и Николай Димов се задушил. По-късно Мейзер сама се обадила в полицията, а при разпита предложила подкуп.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари