Мейзер пред магистрати: Вие сте богове, решете съдбата ми!

0
Анита Мейзер със сърцераздирателен монолог пред магистратите
Анита Мейзер със сърцераздирателен монолог пред магистратите

Разтърсващ моноспектакъл разигра пред варненските магистрати Анита Мейзер по време на обжалването на присъдата й от 3 години затвор за убийството на съпруга й Николай Димов.

Скандалната силиконка пристигна от Сливенския затвор пред Съдебната палата във видимо добро здраве и настроение, пише "България Днес".

Докато течаха пледоариите на адвокатите на майката на убития Николай и защитниците на Анита, скандалната силиконка запази пълно самообладание и присъствие на духа, които се изпариха в миг, след като съдията по делото й даде думата. В този момент Анита се изправи пред магистратите, внезапно избухна в сълзи и занарежда: "Аз останах завинаги без мъжа, когото обичам, мъжа на моите мечти. Искахме да живеем край океана. Бяхме щура двойка, лудувахме заедно. Само Господ, той и аз знаем какво се случи", нареждаше неутешимо силиконката.

"Вие, господа съдии, сте боговете на земята, решете какво да правите с мен! Не всеки може да стане съдия!", възхваляваше магистратите подсъдимата Анита.
"За мен тези 3 години са равни на 30. Признах се за виновна, за да се свърши всичко по-бързо по съкратеното производство, но съжалявам. Искам да разберете, че в случая става въпрос за лично отмъщение от страна на сестрата на Николай - Милена Димова, която се опитва да ме смачка", категорична е овдовялата силиконка.

"Аз обичах Николай. Изхарчих близо половин милион долара по екскурзии с него, имах всичко, имах мъж мечта... Той искаше да тренира, да стане известен в Америка. Осигурих му най-добрите треньори, платих 3500 долара", даде подробен отчет за вложените по съпруга си пари скандалната Анита.
"Съжалявам за всичко, което се случи. Съжалявам, че не използвах разума си да спра неговото глупаво желание. Ако бях в Америка, сега нямаше да съм в затвора. Това в България, което той правеше, е нестандартно и шантаво. Съжалявам, че се разделих с мъжа на моя живот. Не мога да стоя в затвора, защото не съм го убила!", кълнеше се Мейзер.

"Сестра му всяка сутрин пуска лоша информация в медиите против мен. Забрави, че когато идваше в Америка, идваше без 1 долар, с празни куфари. После си тръгваше с пълни. Аз какво да направя, че Николай не го слушаше главата? В момента, като слушам адвокатите на близките му, имам чувството, че са написали сценарий за филм на ужасите", продължи със затрогващия монолог скандалната Мейзер.

"Винаги съм се старала да бъда най-добрата майка. Исках да имам този мъж за цял живот, за какво ми е мъртъв? Разбирам желанието на близките му да ме унищожат. Ако искат смъртта ми, ще им я дам. Пари ли искат, или смърт?", продължи с представлението, подсъдимата.
"Не съм искала да се случи такова нещо с момчето, което обичах толкова силно. Ние имахме невероятна любов, невероятен секс...", изчерви магистратите палавата брюнетка.

"Моля ви, не изпадайте в интимни подробности, придържайте се към темата на заседанието", не издържа съдията и завърна Анита от монолога й. Той призова и присъстващите в залата да запазят уважение към емоциите й, тъй като е човешко да се плаче и споделя.
След това Анита изпадна в боготворене на съдиите и го удари на молба: "Винаги съм вярвала, че човек ако не убива, ако не лъже и краде, няма да се срещне с вас. За мен вие сте земни богове. Виновна съм за действията, които направих от страх. Не съм излязла да крия свинските опашки, с които Николай се удуши. Излязох да ги занеса на майка му и на сестра му, но после ми хрумна, че няма да ме разберат и може да вържат и мен с тях", оправда се Анита.

В същото време адвокатите на майката на Николай поискаха връщане на делото за ново разглеждане и по-висока присъда. Те бяха категорични, че за 4 месеца е невъзможно да се стигне до качествен съдебен процес и не са взети предвид важни факти и улики. От своя страна адвокатите на Анита поискаха за нея по-лека присъда като домашен арест, тъй като тя била публична личност, обичана от хората и нямало да се укрие. Варненският апелативен съд ще се произнесе в 30-дневен срок с решение, в което ще намерят отговори всички въпроси и искания, поставени от страните по делото.

Фаталният експеримент

Съпругът на Анита - Николай Димов, бе убит в нощта на 13 срещу 14 август миналата година в луксозното им жилище край Евксиноград. Якият мъжага е открит със завързани около врата и краката свински опашки.
Мейзер се оправда, че тя стегнала кабелите като част от силов експеримент. Ники трябвало да ги скъса с мускули и това да бъде заснето на телефон, но вместо да покаже силата си, той издъхва.
Анита Мейзер бе осъдена на първа инстанция на 4,5 г. затвор. Благодарение на самопризнанията, които направи, Анита съкрати наказанието с година и половина.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари