Намалиха паричната гаранция на силистренец, разследван за кокаин и скимиращи устройства

0
Варненският апелативен съд намали размера на паричната гаранция от 10 000 на 5000 лева за Стефан Пантелеев
Варненският апелативен съд намали размера на паричната гаранция от 10 000 на 5000 лева за Стефан Пантелеев

Варненският апелативен съд намали размера на паричната гаранция от 10 000 на 5000 лева за Стефан Пантелеев, привлечен като обвиняем заедно с брат си Любомир за това, че на 11 март т.г. в силистренското село Айдемир, в съучастие държали предмети, за които знаели, че са предназначени за подправка на платежни инструменти, както и 18,5 грама кокаин. Това съобщиха от съдебната пресслужба.

Втората съдебна инстанция уважи частично жалбата на обвиняемия и измени определение на Окръжния съд в Силистра от 16 септември, с което мярката за неотклонение на Пантелеев е била изменена от домашен арест в парична гаранция.

След оперативно наблюдение и преценка от органите на реда братята бяха задържани преди близо 7 месеца. В автомобила, с който са пътували обвиняемите, под седалката на Любомир били открити 22 пластмасови отливки, наподобяващи елементи на банково устройство, както и 18,5 грама кокаин. При обиск на дома им в Силистра полицаите открили компютърна конфигурация, която съдържала електронни компоненти и инструменти, предназначени за подправка на банкови карти, припомнят от варненския съд.

Апелативният съд се съобрази с наличните по делото доказателства и с данните за безукорното процесуално поведение на Стефан Пантелеев, за когото още при първоначалното задържане съдът е определил мярка за неотклонение домашен арест. И този съд споделя изводите на първата съдебна инстанция, че няма опасност мъжът да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление. Стефан е с две малолетни деца, за които е необходимо да полага грижи. Брат му Любомир търпи най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража от 13 март тази година.

Определението на Варненския апелативен съд е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари