Най-после зимата си тръгва от Русе!

0
Най-после зимата си тръгва от Русе!
Снимка: Мартин Петров

От днес започва чувствително и трайно подобрение на времето. Това показват дългосрочните метеорологични прогнози. Температурата на въздуха в Русе в момента е 6 градуса, като се очаква през деня да достигне до 8-9. Повишението на температурите ще продължи и до края на седмицата максималните стойности ще бъдат 16-17 градуса.

Днес облачността от север ще се разкъсва и намалява, а валежите в Южна България ще спрат. След обяд над по-голямата част от страната вече ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен северен вятър. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 5° и 10°. Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще е близко до средното за месец март.

До обяд над Рило-Родопския масив ще прехвърча сняг, след обяд облачността и там ще се разкъса, а над Стара планина вече ще е предимно слънчево. Вятърът ще е умерен и силен от север, по най-високите части от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 5°.

По морския бряг облачността от север ще се разкъсва и намалява. Вятърът ще е умерен до силен от север. Максималните температури ще достигнат 7°-8°. Вълнението на морето ще е умерено до силно: 4-5 бала. Температурата на морската вода е 6°-7°.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари