Най-опасните градове в света

0
Тези градове са люлка на престъпност и насилие по различни причини
Тези градове са люлка на престъпност и насилие по различни причини

Има места по света, където вместо фотопапарат за снимки е по-добре да имате пистолет за самоотбрана, а ваканцията ви може да се превърне в отвличане.

Тези градове са люлка на престъпност и насилие по различни причини - унищожителни конфликти, вкоренена мафия или крайна бедност, но във всички тях е добре човек да внимава къде ходи и какво прави. Да пътуваш по света е най- добрият начин за прекарване на ваканцията, но не всички градове изглеждат като в рекламната брошура, коментира BIG5.

Всички големи градове си имат проблеми в определени сфери, но някои от тях са по- сериозни от други. Ето и едни от най- опасните градове с света:

1. САН ПЕДРО СУЛА, ХОНДУРАС

1-san-pedro1

Това е градът с най-висок процент убийства в света. Според статистиката там се извършват по 169 умишлени убийства на 100 000 жители. Средно над трима човека на ден губят живота си в резултат на престъпление.

2. АКАПУЛКО, МЕКСИКО

2-acapulco-420189_640

Този до неотдавна супер популярен курорт е посещаван от все по-малко туристи. Причината са наркокартелите, които вилнеят из цяло Мексико, включително и в Акапулко – едва ли на някого му се иска да се излежава на плажа, след като всеки момент наоколо може да започне престрелка и на отиване към хотела да се сблъскаш с няколко трупа.

3. КАРАКАС, ВЕНЕЦУЕЛА

3-caracas-264581_640

И столицата на Венецуела е с един от най-високите проценти на убийства в света: 122 на 100 000 жители. Градът е под ежедневния натиск на наркокартелите, уличните боеве и въоръжените грабежи. Жителите и туристите трябва да бъдат много внимателни, независимо в коя част на града се намират. Ако сте в Каракас, не излизайте сами, дори през деня.

4. ДИСТРИТО СЕНТРАЛ, ХОНДУРАС

4-distrito
В този район на Хондурас процентът на престъпления е много висок – заради голямата бедност, корупцията и силното влияние на мафиотските структури. Това е основната причина той да бъде отбягван от туристите.

5. ТОРЕОН, МЕКСИКО

5-torreon

Въпреки че е един от най-важните промишлени и икономически центрове на Мексико, Тореон е и един от най-опасните градове в света. Въпреки че тук организираната престъпност и търговията с наркотици не са толкова разпространени, този мексикански град е с един от най-високите проценти на убийства в света – 87 на 100 000 жители.

6. МАСЕЙО, БРАЗИЛИЯ

6-maceio

Може да ви изглежда като екзотичен рай с безкрайните си бели плажове, но столицата на бразилския щат Алагоас не е най-препоръчителното място за посещение. Масейо е най-опасният град в Бразилия, като процентът на престъпление надминава дори този в Рио де Жанейро.

7. КАЛИ, КОЛУМБИЯ

7-cali

Насилието, свързано с влиятелните наркокартели, слага своя негативен отпечатък върху цяла Южна Америка. Колумбия не е изключение, затова е не се радва на особено добра слава като туристическа дестинация. В Кали се извършват по над 80 убийства на 100 000 човека, така че не е безопасно място за живот и посещения.

8. НУЕВО ЛАРЕДО, МЕКСИКО

8-nuevo-laredo

Нуево Ларедо е беден пограничен град, в който рискът от престъпления е най-висок през нощта. Въпреки това отвличания, кражби на коли и грабежи се случват по всяко време на денонощието. Според статистиката в последните няколко години над 60 000 души са станали жертва на свързани с наркотрафика убийства.

9. БАРКИСИМЕТО, ВЕНЕЦУЕЛА

9-barquisimeto-85205_640

Въпреки че населението му е малко над един милион жители, градът се сблъсква с убийства буквално всеки ден. В Баркисимето има изненадващо висок брой университети и други образователни институции. Личи си и че преди години е бил процъфтяваща туристическа дестинация. Днес обаче районът е толкова опасен, че повечето туристи го избягват.

10. ЖОАО ПЕСОА, БРАЗИЛИЯ

10-joao2

Столица на щата Параиба, Жоао Песоа е най-източният град в Бразилия и един от най-зелените в света. За съжаление и в него има висок процент убийства – 71.59 на 100 000 жители, така че въпреки красивата архитектура и природа това определено не е сред най-добрите места да прекарате почивката си.

Източник: BIG5
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари