Акция на италианската полиция срещу мафиотски клан

1
Полицаите са задържали 26 души и са иззели активи на обща стойност над 100 милиона евро
Полицаите са задържали 26 души и са иззели активи на обща стойност над 100 милиона евро Снимка: БГНЕС / Архив

Полицаите са задържали 26 души и са иззели активи на обща стойност над 100 милиона евро

На 9 ноември италианските служители на реда задържаха 26 души като част от специална операция срещу калабрийския мафиотски клан Ндрангета, съобщава ANSA, цитирана от Агенция Фокус.

Задържаните са обвинени в участие в мафията, отвличане и придобиване чрез измама.

Отбелязва се, че по време на спецоперацията, проведена призори в редица градове, включително Рим, полицаите са иззели активи на обща стойност над 100 милиона евро.

Според разследващите групата е проникнала в множество бизнес сектори, включително рибен бизнес, пекарни, сладкарници, кожени изделия и растително масло. Мафиотите заплашвали и биели физически всеки, който се опитал да сътрудничи за залавянето им. 

Ндрангета е голяма италианска организирана престъпна група, базирана в Калабрия. Въпреки че не е толкова известна като сицилианската Коза ностра и неаполитанската Камора, Ндрангета е една от най-мощните престъпни организации в света. 

Преди това, на 1 септември, италианските служители на реда задържаха повече от 200 души в рамките на специална операция срещу клана Ндрангета на калабрийската мафия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари