Най-грозният хотел в света

0

Какво ще стане, ако ви кажат, че хотелът ви е най-грозният на света?

Бихте ли се гордели? Вие може би не, но някой би бил много щастлив от това определение. За такъв човек разказва Си Ен Ен., цитирани от OFFNews.

Първият по рода си хотел „с грозна гледка” е финансиран и построен от Bansky – известен, но анонимен художник на графити, и се намира във Великобритания.

Деветте стаи и един президентски апартамент на сградата гледат към 30-метрова бетонена стена.

Всяка стая разполага със собствен уникален стил. Една е боядисана да изглежда като заобикаляща госта бетонна ограда и все пак в нея се чувства комфорт.

Друга стая изглежда като казарма - обзаведена с двуетажни легла и няколко шкафчета.

Президентският апартамент има собствен мини-театър, бар и луксозно джакузи. Но водата за джакузито идва от резервоар за вода, обсипан с дупки от куршуми.

Вместо фитнес зала, хотелът има музей. Изложбата е посветена на просветляването на гостите за различните култури, заради израелско-палестинския конфликт. 

Строителството и подготовката на хотела са започнали преди 14 месеца. Banksy сам е направил голяма част от интериора, картините и други произведения на изкуството - от херувимите-животни, висящ от тавана пианист, восъчна фигура за рецепционист до картина над леглото, която показва хора, биещи с възглавници, единият от които е маскиран като палестинец.

"Bansky е доста луд, ако трябва да бъда честен. За да построиш и украсиш такъв хотел, се иска нещо повече от въображение ", разказва Доминик Петрин, австралийски художник, който е бил поканен да изрисува една от стаите. Той е прекарал последния месец от подготовката на хотела, затворен в стаята, в която не е било позволено да се влиза. Артистът декорирал и изрисувал стаята в колониален стил, но ако се загледате по-внимателно, ще забележите някои сериозни неточности. Това пак е част от чара на хотела, чието мото е „изкривеното и погрешното са най-красиви”.

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари