Най-големият "бал" се отпразнува в ... Ирландия!

0

Република Ирландия гласува с голямо мнозинство за легализирането на еднополовите бракове в исторически референдум, съобщи "Ройтерс".

Повече от 62% гласуваха в полза на изменение на Конституцията на страната, за да се позволи на еднополовите двойки да сключват брак.

Ирландия е първата страна в света, която легализира еднополовите бракове чрез всеобщо гласуване.

Референдумът се проведе 22 години, след като хомосексуалните действия бяха декриминализирани в Република Ирландия.

1 201 607 души гласуваха в подкрепа на еднополовите бракове, докато 734 300 гласуваха против, предаде Би Би Си. От 43 избирателни района, само в Роскомомон-Юг преобладават гласовете против.

Избирателите бяха попитани дали са съгласни с твърдението: "Бракът може да бъде сключен в съответствие с правото на две лица, без оглед на техния пол".

Католическиият архиепископ на Дъблин Диармуд Мартин заяви, че ако референдумът потвържадава мнението на младите, то "църквата има огромна задача пред себе си. Мисля, че наистина църквата трябва да направи проверка на действителността."

"Оценявам как гейовете и лесбийките се чувстват в този ден. Това е нещо, което обогатява начина, по който живеем. Мисля, че това е една социална революция", добави архиепископът на Дъблин.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари