Искрен Веселинов: Джендър утопията трябва да бъде спряна!

1
В България не може да има гей бракове
В България не може да има гей бракове

Джендър утопията трябва да бъде спряна! В България не може да има гей бракове.

Това каза в „Денят започва“ по БНТ заместник-председателят на Парламентарната група на Обединени патриоти Искрен Веселинов.

„Един от най-важните проблеми, срещу които се борим, е духовната ерозия. Истанбулската конвенция е свързана с това и ние не можем да си променим начина на говорене само, защото сме в управлението. Една либерална утопия, която чрез джендър идеологията се опитва да влезе в България, трябва да бъде спряна. Трябва да има референдум по фундаменталния въпрос дали ще има трети пол и джендъри по училищата“, заяви депутатът.

„Съществуват вече няколко специалности във висши учебни заведения, в които думата джендър присъства. Трябва в България да стане ясно, че е невъзможно да се сключват други бракове, освен между мъжа и жената“, подчерта той.

„Крайно безразлично ми е къде ни пращат ДПС, тъй като в парламента сме изпратени не от тях, а от българските граждани. Законопроектът за гражданството, който хората на Доган, внесоха, е опасен и срещу него не реагирахме само ние“, добави Веселинов.

„Има облекчен режим за получаване на гражданство на лица с български произход от места, където са били подложени на репресия, но са съхранили своята национална идентичност. Да бъдат сравнявани с хора, които са напуснали страната ни доброволно или са дори оръжие на чужда политика, е меко казано несериозно“, каза още депутатът от Обединени патриоти

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари