Най-добрите храни за почистване на червата

1
Поддържането на здрави и чисти черва е предизвикателна задача
Поддържането на здрави и чисти черва е предизвикателна задача

Промените в здравето и чистотата на дебелото черво могат да попречат на храносмилателния тракт.

Включете тези храни във вашата диета за прочистване на червата.

Храносмилателните проблеми не са нещо ново за никого, "благодарение"" на всички нездравословни храни, достъпни за нас. Нередовните грижи за червата, болка по време на дефекация, запек и много други, пише Актуално. При такъв сценарий поддържането на здрави и чисти черва е предизвикателна задача. От друга страна дебелото черво е мускулна тръба, която абсорбира цялото хранене от вашата храна и подхранва тялото ви.

Всяка промяна в здравето и чистотата на дебелото черво може значително да повлияе на храносмилателната система. За щастие има някои храни, които могат да насърчат прочистването на червата.

Ето списък с 5-те най-добри храни, които могат да насърчат естествено прочистване на дебелото черво за вас.

1. ЯБЪЛКА

Изядена под всякаква форма, ябълката насърчава прочистването на дебелото черво за вас. Независимо дали става въпрос за цели плодове, ябълков сок, ябълково пюре или дори оцет, ябълките са cudesни, когато става въпрос за прочистване на червата. Пектинът в ябълките помага за премахването на всички токсини от дебелото черво и укрепва чревната лигавица. Ябълките са богати на фибри, които помагат за облекчаване на храносмилателния тракт.

2. АВОКАДО

Един от най-добрите начини за оптимизиране на храносмилането е ежедневното ядене на авокадо. Богатите разтворими и неразтворими влакна на авокадо насърчават движението на червата и помагат за поддържане на дебелото черво чисто. Те също така помагат да се намали вероятността от рак на дебелото черво.

3. СОК / ПЛОДОВ СОК

Редовно поглъщайте чаша плодов сок, за да поддържате дебелото черво чисто. Ензимите и почистващите соли в плодовите сокове могат да запазят дебелото черво без токсини. Пийте редовно чаша плодов сок.

4. СПAНАК

Зелените листни зеленчуци като спанак предлагат редица ползи за здравето. Едно от тях е прочистването на червата. Освен това поддържа храносмилателния тракт свободен от всякакви болести.

5. ЧЕСЪН

Една от най-популярните храни за повечето храносмилателни проблеми, чесънът е и суперхрана за цялостно прочистване на червата. А освен за тях, чесънът може да направи чудеса, за да поддържа сърцето ви здраво.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари