Наградиха трима военноморски служители с "Плакет - Русе"

0

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов откри Тържественото събрание – концерт на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”, по повод 135-тата годишнина на училището. Събитието се проведе в Доходно здание.

Г-н Стоилов поздрави присъстващите и заяви, че за него е изключително удоволствие именно в Русе да започнат празненствата. „Градът ни е дал стотици първи неща на България и едно от тях е морското образование. Тук се полагат основите на днешното висше военноморско училище. Като русенец съм щастлив, че и след 135 години служителите и възпитаниците на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” си спомнят с гордост корените си, съхранявайки миналото.”            

Кметът на Община Русе награди трима русенци, заслужили военноморски служители с „ПлакетРусе” и парична награда. Сред наградените са курсант-мичман Димитър Георгиев, капитан II ранг Мирослав Цветков и капитан-лейтенант Христо Христов.

От своя страна началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” връчи на градоначалника Пламен Стоилов плакет, в знак на благодарност и сътрудничество.

Участие в концерта взеха възпитаници на Общински младежки дом – Русе и Общински детски център за култура и изкуство.

Програма включваше още церемония по поднасяне на венци пред Паметника на Моряка и тържествено шествие по ул. „Александровска” до пл. „Свобода”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари