Наградиха победителите в конкурса "Моето незабравимо преживяване в Русе"

0

113 снимки на 34 професионалисти, любители, деца и младеж се включиха във второто издание на фотоконкурса

Приключи второто издание на фотоконкурса "Моето незабравимо преживяване в Русе", организирано от Фондация „Русеград на свободния дух“.

Тази година в него участваха 34 професионалисти, любители, деца и младежи, които изпратиха 113 снимки.

Наградите на победителите бяха връчени от зам.-кмета по икономика и международно сътрудничество и председател на Управителния съвет на Фондацията Златомира Стефанова и зам.-кметът по хуманитарни дейности и член на УС Енчо Енчев, информираха от общинската администрация.

В раздел „Пейзажи, събития и уловени моменти“, категория „Деца“, на първо място се класира Мартин Матеев от Русе за фотографията си „Огледални реалности“. На второ място в същия раздел и в същата категория се класира Божидара Илиева със снимката „Детайли“, а третото място си поделиха Кристина Владова и Марина Илиева за творбите си съответно „Музей на транспорта“ и „Исторически музей“.

В раздел „Пейзажи, събития и уловени моменти“, категория „Любители“, първото място грабна Севдалин Емануилов с фотографията си „Шопски лазарки“. Второто място бе заето от Сергей Драганов за снимката „Съзидание“. Третото място спечели Преслава Славчева за фотографията й „Надежда“. В тази категория бяха присъдени две поощрителни награди. Те са за фотографиите „Обичам Русе“ на Елица Петкова и „Устрем“ на Мартин Стоянов.

Иво Ботев спечели първо място в раздел „Пейзажи, събития и уловени моменти“, категория „Професионалисти“, с фотографията си „Рок завинаги“. На второ място се класира фотографът Цветомир Цветанов със снимката си „Танцьорите сред нас - Танцова експлозия сред въздишките на моста“. Трето място в тази категория бе присъдено на Петър Стаменков за творбата му „Engineer of deаth“.

В раздел „Аерофотография“, категория „Професионалисти“, първа награда спечели Явор Мичев със снимката си „Русе чества 24-май“. На второ място бе поставена снимката „С балон към залеза“ на Стефан Матеев. Трето място в тази категория не бе присъдено.

В раздел „Аерофотография“, категория „Любители“, първа награда получи Петър Найденов за снимката си „Приливна мъгла“. Второто място беше заето от Милчо Йовчев за фотографията му „Доходното здание“. Трета награда беше присъдена на Мартин Стоянов за снимката му „Поглед отвисоко“.    

Наградата на публиката грабна Цветелина Цветанова  с фотографията си „Есен-зима 2020“, а наградата на журито беше присъдена на Явор Мичев за фотографията му „Светият кръст“.

Отличените фотографи получиха парични награди, като съгласно регламента наградата за първо място е 300 лв., за второ - 200 лв., за трето – 100 лв. Наградите на публиката и журито са в размер на 200 лв., като бяха дадени и две поощрителни награди от 50 лв.

Фотографиите и фотографските проекти бяха оценявани от жури в състав: Златомира Стефанова - заместник-кмет "Икономика и международно сътрудничество" и председател на управителния съвет на фондация „Русеград на свободния дух“, Енчо Енчев – зам.-кмет „Хуманитарни дейности“ и член на УС на Фондацията, Десислава Господинова – старши експерт „Връзки с обществеността“ в Община Русе, Елена Минкова – изпълнителен директор на фондация „Русеград на свободния дух“ и Севдалина Кинова – професионален фотограф.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари