Нагли измами в обявите за имот под наем

0
Една от тях е, че мъже се представят за жени, за да си намерят съквартирантка
Една от тях е, че мъже се представят за жени, за да си намерят съквартирантка Снимка: БГНЕС

Мъже се представят за жени, за да си намерят съквартирантка и приятелка, в наето от тях жилище, сочи проверка на „Монитор“ в социалните мрежи.

Често офертите за двустайни или по-големи по площ квартири всъщност са за наемане на стая в апартамента, който се използва и от други хора, а не за отделно жилище с посочените параметри.

Друг любим трик, прилаган често от наемодателите, е да лъжат за цената. На линка към офертата пише една сума, а когато я кликнеш, излиза съвсем друга. В обявите нерядко се афишира близостта на имота до центъра, а местоположението му се оказва в отдалечен квартал от града.

Все повече потребители търсят оферти за наем не толкова по сайтовете, колкото в социалните мрежи. Групите са много, а исканите наеми на квартирите и качество - различни. Справка във Фейсбук сочи, че наемът варира между 500-700 лв. на месец за двустайни апартаменти, разположени в кварталите около центъра. За двустаен апартамент с две тераси в столичния квартал „Редута“ например се искат 650 лв. Жилището е обзаведено и с климатик. За друг двустаен в „Зона Б-18“, намираща се от западната страна на центъра на столицата, офертата за наема е 100 лв. по-малко, но условията ще са далеч по-мизерни. Гарсониери и апартаменти в „Студентски“ са на същата цена, но рядко с хубаво качество. Често като предимства са изреждани вътрешното отопление, наличието на паркоместа и близостта на сградата до дадена метростанция или спирка на автобуси. Под много от офертите обаче се срещат коментари и дискусии, че това са стари предложения и имотът отдавна не е на пазара.

Справка по специализираните сайтове показва, че наемът на двустаен апартамент в центъра на София е поне 600-800 лв. Повечето оферти предлагат обзаведени жилища, но дори да няма пълно обзавеждане, то най-необходимите уреди и мебели са налице. В идеалния център на столицата за тристаен наемът може да е и 900 евро. За 82 кв. м наемателят може да хвърли и 1000 евро на месец и то за необзаведен апартамент, който може да стане и офис пространство.

Не само липсата на обзавеждане сваля цената, но и липсата на телефон и оборудване за безжична интернет връзка в имота отблъскват кандидат за наемането му и оттам цената му е по-ниска. За такъв двустаен в центъра до метростанция се искат 350 евро.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари