Хазяйка подведе студентки в Русе

4

Момичетата от Велико Търново са били доста неприятно изненадани

Студентки наеха апартамент, но останаха, меко казано озадачени. Момичетата от Велико Търново наемат жилище от обява в Русе за две седмици. Те превели предварително капаро, а миналата събота пристигат в крайдунавския град, за да подпишат договор и платят остатъка от дължимата сума. Хазяйката ги посреща и настанява в жилището.

За огромна изненада им съобщава, че се налага да влезе в болница, а този апартамент се оказва по-близо до лечебното заведение. По тази причина се налага тя, заедно с дъщеря си да останат със студентките в апартамента. Това не е всичко, има и условие – да не казват на съседите, че са под наем, а са приятелки на дъщеря ѝ.

В последствие разбират, че хазяйката и дъщеря ѝ си живеят там целогодишно. Свързват се с адвокат и разбират, че договора, който са сключили е фалшив.

Ето и пълната история на Боряна Бонева, споделена във фейсбук групата "Квартири БЕЗ посредници":

С моята приятелка си резервирахме апартамент под наем, (студентки сме задочно обучение) за период до 2 седмици. Чухме се с жената по телефона, разбрахме се, пратихме капаро, всичко, което се изискваше от нас бе изпълнено. На 11.02.2023 отидохме да се нанесем в жилището, посрещна ни хазяйката, настани ни и седнахме да подпишем договор и да платим остатъка от парите, за които сме се разбрали. След това тя ни заяви, че ще влиза в болница и видиш ли този апартамент бил по-близо до болницата, щяла да остане 3 дни в него с дъщеря си. Съгласихме се на това нейно условие, докато не ни вметна, че ако комшиите питат какво правим тук, да отговорим, че сме приятелки на дъщеря ѝ. Да не казваме, че сме тук на квартира. Срещнахме се с един от комшиите и го попитахме за жената и дали това е жилището, в което тя си живее или има друго. Човека ни каза, че реално това е жилището, което обитава. И се оказахме в такава ситуация, в която трябва да търпим нея и дъщеря ѝ. Веднага се свързах с адвокат и той ми обясни, че договора е толкова зле, че не е за коментиране, и има два варианта за действие, да говорим с нея да ни върне парите и да си ходим или да пуснем жалба в НАП и да се съдим.

Затова с цел да ви предпазим, от този тип измама, ви споделяме нашата история.

Забравих да вметна, че отказа да ни даде платежно за това, че сме и дали пари, а копие от договора (който договор е фалшив, без печат) така и не получихме, само позволи да си го снимам! Друго, което мога да кажа, е че в апартамента се пуши, и беше мръсно, едвам спахме от аромата на застоялия дим на цигари, набил се в дивана. Всичко беше страшно гнусно.

Ще приложа снимки на квартирата, договора и Фейсбук на Госпожата!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    7
    Анонимен
    В Билите чупят тъпометъра .Там са най големите комплексари.Все нещо има интрига там,все нещо се разправят,все нещо злобно гледат ,все някой не си гледал работата,все нещо делят
  • 3
    6
    Анонимен
    Само дърти курви и миндили в това Русе .Само идиоти, олигофрени, мошеници и хаизи има там.И нищо младо.Тия младите девойчета не знам как са се озовали в Русе ама едвали ще повторят.То нищо не се задържа в тоя пропаднал град и нищо не идва . Само някакви алчни хора и тарикати.И гледащи на тъпо и с крив поглед и умствен дефицит магазинерки има там.
  • 10
    5
    МЕХМЕД ШУКРИ
    ТОРМОЗЕТЕ Я ЕТО НОМЕРА НАЙ НОВИЯ НОМЕР НА БРОКЕРКАТА АНА ПРЕЗ КОЯТО МИНАХА ВСИЧКИ МЪЖЕ ОТРЕПК@АТА НА РУСЕ АНА БРОКЕРКАТА 00 359 877 03 46 47
  • 12
    4
    МЕХМЕД КЪЗЛАРИ
    ДАМИ И ГОСПОДА ТОВА Е АНА БРОКЕРКАТА ИМА 2 СИНОВЕ БАНДИТИ МУТРИ А ТОВА Е АНА КУРВ@Т@ БЕШЕ ОМЪЖЕНА ЗА ЕДИН ВАСИЛ ДЕТО РАБОТЕШЕ В ТЕЦА И ТЯ ГО УМОРИ ТЯ ГО УБИ ОМЪЖЕНА ЗА ЗАПЛАТАТА МУ БЕШЕ И АПАРТАМЕНТА МУ ТЯ ГО НАСЛЕДИ АПАРТАМЕНТА А ТАЗИ БРОКЕРКА АНА 10 МЪЖЕ НАВРЕМЕТО Я ЕБ@ХА ВЪВ ПЕНСИОНЕРСКИЯТ КЛУБ В КВАРТАЛ ЗДРАВЕЦ В РУСЕ АНА Е ГОЛЯМА КУРВ@ НИКОЙ НИЩО НЕ МОЖЕ ДА И НАПРАВИ НА ИЗМАМНИЧКАТА ЗАЩОТО ТЯ ИМА ВРЪЗКИ С МВР И ПРОКУРАТУРАТА ! СТРАШНО НАГЛА Е !!! ЦУЦУЛАНА 200 КГ !!! СВИН@ 200 КГ МАЗНА СПИНОЗН@ !
  • 17
    3
    ...
    Не знам дали е фалшив договорът, но определено не е действителен. Липсва пълна информация какъв ОБЕКТ се отдава под наем. Пише само „ал. Еделвайс, вх.2, ет. 2“. Там са 4 блока: 5, 9, 10 и 12. Отделно, че не пише какво точно се отдава под наем - апартамент, стая, тоалетна, изтривалката в коридора. Дъртата хиена е хванала поредните шарани, но поне като придобива публичност, някой да се самосезира и да ѝ повдигне едно обвинение. Може и някой адвокат да си предложи услугите и да изкара някой лев. Такива тарикати не трябва да се толерират.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари