Шофьорка паркира на пешеходна пътека пред СУ "Христо Ботев"

2

Деца чакаха десет минути да бъде отпушена зебрата, за да пресекат улицата

Шофьорка паркира на пешеходна пътека пред СУ "Христо Ботев" в Русе тази вечер.

За неприятната случка се оплака родител пред Dunavmost.

Жената е оставила колата с включени аварийни светлини, докато си прибере отрочето от училището. През това време се е наложило деца да чакат десет минути, за да могат да пресекат на отсрещния тротоар.

В Закона за движение по пътищата спирането на зебра е абсолютно забранено - чл. 98, алинея 1, точка 5 от ЗДвП гласи: Престоят и паркирането са забранени на пешеходни или велосипедни пътеки и на разстояние, по-малко от 5 метра преди тях.

Е, на госпожата, дали от чувство за безнаказаност, или чист мързел, така ѝ е било по-лесно, пък другите да си чупят главите, както се казва.

Какво да очакваме, като дори служителите на реда постъпват по същия начин. Снимки на полицейски автомобил, паркирал върху пешеходна пътека, се появиха тази вечер във Фейсбук групата "Пътна обстановка и ПТП-та в Русе". "Ето така спира родната полиция на пешеходната пътека. При положение, че напред има място за паркиране", пише потребителят на социалните мрежи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    13
    Деликоцев
    Р4132КМ е номерът н паркиралият на пешеходната пътека Рено Меган. Могат да я глобят при желание
  • 7
    12
    ...
    daskal-е, от такова мислене сме все на опашката на цивилизования свят. За всеки проблем, можеш да си кажеш, че има по-големи и по-важни проблеми за решаване и докато продъължаваш да замиташ проблемите под килима те ще се трупат и то лавинообразно. Защото това елементарно нарушение, ако не бъде пресечено ще породи след себе си не едно, а може даже и сериозни проблеми да породи.
  • -5
    11
    daskal
    Ами така е сутрин и вечер пред училищата и детските градини. Няма как да се промени. Нека проявяваме малко търпимост и разбиране. Да, можела е да не паркира така нахално, но едва ли е най-големият нарушител на закона.
  • 9
    10
    Даскалът дето навежда майки
    Те там са ,,каймакът на Русе,,.най заможните родители и хай лаф са там на западналия град.на фона на 800 лв заплати на бедните бачкатори дето едва свързват двата края там са богопомазаните дето никога не срещаш по улицата.а се придвижват само с нови коли
  • 16
    9
    селянин
    За това училище с директор ,който се държи абсолютно неадекватно с деца , родители и учители, не си говорещ с никого в града, реститут отдавна откъснал се от принципите на образованието паркирането на пешеходна пътека пред него е последен проблем. Колкото до тая кифла, глоба и това което е най ефектно - гласност, напишете и и името
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари