Надрусан шофьор с БМВ се опита да избяга на ченгетата в Русе

8
Младежът нямал книжка и бил употребил канабис, амфетамин и метамфетамин
Младежът нямал книжка и бил употребил канабис, амфетамин и метамфетамин

Неправоспособен водач, употребил наркотици, се е опитал за избяга от полицейска проверка, но е бил задържан от служителите на реда

На 13 декември около 10:50 часа в гр. Русе, на кръстовището на бул. Цар Освободител с ул. Шипка, екип на Първо РУ е предприел действия за спиране и извършване на проверка на лек автомобил "БМВ", но водачът на автомобила не се е подчинил и с висока скорост продължил движението си по ул. Шипка в посока кв. „Родина“.

Преследван от служителите на МВР автомобилът е минал по улица "Вега", където при загуба на управление се е завъртял и се е блъснал в бетонна ограда, след което е успял отново да потегли на заден ход и е избягал по булевард "Христо Ботев", преминал е през кръстовището с булевард "Цар Освободител", от там на следващото кръстовище с улица "Шипка", след което колата е изоставена на улица "Пазарна". От нея слезли двама мъже, които хукнали да бягат, но след продължилото преследване от страна на полицаите, в района на улица "Розова долина" водачът /22 г./ и спътникът му /28 г./ са задържани.

При последвалите полицейски действия е изяснено, че водачът е русенец, който е неправоспособен /не притежава СУМПС/, а пробата му за употреба на наркотични вещества, извършена с техническо средство, е дала положителен резултат за канабис, амфетамин и метамфетамин. 22-годишният е отказал в болницата да даде кръвна проба.

При направен личен обиск е установено, че той държи свитък с кристалообразно вещество, за което заявил, че е около 0.5 гр. метамфетамин. Веществото е предадено за анализ. Справка за управляваното от него БМВ, пък е изяснила, че колата е със снета служебно регистрация.

По случая, срещу 22-годишния мъж, е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК. Документирането и изясняването на целия случай продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари