Надежда Нейнски: Има недоверие към България

0
Имаме нужда от ясно евроатлантическо мнозинство, каза бившият външен министър
Имаме нужда от ясно евроатлантическо мнозинство, каза бившият външен министър Снимка: bTV

Имаме нужда от ясно евроатлантическо мнозинство, каза бившият външен министър

Българското общество и елит има отговорност към съдбата на България. Имаме нужда от ясно евроатлантическо мнозинство. Това мнозинство трябва да определи основните приоритети на България и около тях да се търси възможност за съставяне на правителство. Не да се да се наредят хора, на които да им се дадат роли“.

Това коментира в предаването „Лице в лице“ по bTV Надежда Нейнски, бивш външен министър и бивш посланик в Турция.

Вчера чух за случката с детето на посланик ни в САЩ, когато „Луфтханза“ е казала, че България е част от Руската федерация. В тяхната представа България има перманентна връзка до ден днешен. Оказва се, че колебливата политика на България е оказала влияние върху авторитета“, допълни тя.

Българите живеят с ниски доходи и са на опашката на ЕС заради дългите години, в които социалистическата партия управляваше и след настъпването на демокрацията. Трябва да си припомним историческите факти. Неслучилото се членство в еврозоната и Шенген показва недоверието към България“, подчерта бившият външен министър.

Войната в Украйна промени отношението на САЩ не само към Украйна, но и към Европа. И Обама, и Тръмп имаха политика на изтегляне на САЩ от международните дела. Този вакуум беше заместен от апетитите на Русия. Преди инвазията Русия изпрати две писма – до САЩ и НАТО. Тази война пробуди не само САЩ за отговорността, която имат за демокрацията, защото иначе ще останат самотен остров сред милитаризирано авторитарно пространство“, допълни Надежда Нейнски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    5
    hahha
    Тази е изненада, че е жива! Цял живот плюе по България и плюе по Русия, затова е все на дипломатическа кариера. А е само един гнусен сащнически парцал...
  • 4
    4
    В.П.
    Целият западен свят знае ,че последния комунист на Земята ще умре в България ! Затова и никой не ни брои за хора ,защото всички виждат ,че тук не е демокрация а чист НЕОКОМУНИЗЪМ !
  • 1
    3
    До 1
    А бе ти още жив ли си ? Я ми изпрати ''Наръчник на агитатора '' от септември 1977година !
  • 2
    2
    Тази забрави
    колко злини, вреди и щети докара на България. Затварянето на работещи атомни реактори, навлизането на разни европейски паразитни фирми и други ... Първо да се види в огледалото на какво е заприличала тогава да дава съвети на другите.
  • 3
    1
    Луна
    Аууу каква трагедия. Хайде по скромно. Заради прости и недоучили служители на Луфтханзата е отказана услуга и правят от мухата слон. И какво, трябва да се тръшна? Не моите деца се разхождат по света.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари