Над 7000 млечни продукта достигнаха до нуждаещи се

0

Дарението, за което Ви информирахме беше доставено вчера в Берковица, Мизия, Монтана, Якимово, Нови хан, Граф Игнатиево, Пазарджик и зарадва множество бедстващи хора, многодетни семейства, социално слаби и социални институции за възрастни хора и за деца. За да се случи това Българската хранителна банка предостави над 7000 млечни продукта, разтворими шоколадови напитки и бисквити за подпомагането им.

Едно от многодетните семейства, които бяха подпомогнати е семейство Гошкини, което е „под крилото“ на Сдружението от 2012 г. В Берковица, където е домът им, „България си ти!“ посети и улицата с бедстващите след наводнението хора. Там заварихме Лалка Гелова, която шеташе из двора, който водата е помела заедно с къщата й, която е една от най-засегнатите. Семейството на 62-годишната жена обаче не иска да я срути и сега се опитват да поправят разрушеното и са щастливи от всяка помощ. В града в подножието на връх Ком дарението достигна и до бедни миряни и деца, лишени от родителска грижа със съдействието на Архимандрит Йоан и Отец Евгени от църквата „Рождество Богородично“, които са едни от учредителите на Сдружението.

В Монтана дарението отново достигна до нуждаещи се със подкрепата на Светослав Струнджев (МК „Монтана 1998“), който също е учредител на „България си ти!“, и представители на Българската православна църква. В тежко засегнатия от наводнението град Мизия помощта бе основно за хората, пострадали от бедствието и техните деца.

В Якимово ни посрещна Отец Иван от Нови хан, също учредител на Сдружението. Той и множество малчугани, за които се грижи, ни посрещнаха в късните часове на деня. „Радваме се на всяка помощ, да сте живи и здрави“, каза Дядо Иван и обясни, че тази година положението им не е никак добро. В Нови хан Отец Григорий също отправи благопожелания към екипа ни и БХБ.

В Пазарджик основно бяха подпомогнати деца и възрастни хора от социални институции. В Граф Игнатиево посетихме и Мариела и Костадин Гелеменови, които  също са част от голямото семейство на „България си ти!“. От лятото те живеят в новия си дом, дарен от Сдружението. Там помощта достигна и до множество други социално слаби семейства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари