Над 500 са претендентите за Общинския съвет в Русе

0
В кметската надпревара се впускат 12 души
В кметската надпревара се впускат 12 души Видео: КИС 13

В кметската надпревара се впускат 12 души

12 претенденти се впускат в кметската надпревара за изборите в Русе.

516 пък са кандидатите за общински съветници в листите на 18 партии и коалиции, информира телевизия КИС 13.

Досегашният градоначалник Пенчо Милков е подкрепен от Местна коалиция "БСП за България", от "Продължаваме промяната – Демократична България" предложиха Рена Стефанова, изпълнителният директор на УМБАЛ "Канев" Иван Иванов е кандидатът на ГЕРБ, а от "Възраждане" издигнаха народният представител Златан Златанов, а от ДПС – Айдоан Джелил.

Кандидатът на Местна коалиция "БЪЛГАРИЯ НА РЕГИОНИТЕ" е Искрен Веселинов, а на "Има такъв народ" - бившият областен управител Анатоли Станев. От СДС издигнаха досегашният общински съветник Станимир Станчев, кандидатът за кмет на НДСВ е Илиян Илиев, а на Съюза на свободните демократи – Борислав Българинов."Движение Гергьовден" предложи Кристиян Вълчев, а от партия Средна европейска класа - Здравко Паскалиев.

За изборите в Русе са регистрирани и 516 кандидати за общински съветници в листите на 18 партии и коалиции. Местата в местния парламент са 51.

Междувременно вече тече срокът за назначаване на Секционните избирателни комисии. Броят на основните СИК-ове в общината е 210.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    Русенец
    Явно, много сладко на таз хранилка.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари