Над 40 пешеходци са глобени за неправилно пресичане в Русе

2
Община Русе: Децата с велосипеди и тротинетки в пешеходната зона първо се предупреждават
Община Русе: Децата с велосипеди и тротинетки в пешеходната зона първо се предупреждават Снимка: Dunavmost / Архив

Община Русе: Децата с велосипеди и тротинетки в пешеходната зона първо се предупреждават

Тъй като нарушителите на забраната за движение на велосипеди и ИЕПС в пешеходните зони са предимно малолетни и непълнолетни лица, служителите на СЗ „КООРС“ и Общинска полиция на първо време водят разговори, разясняват и предупреждават. След повтаряне на нарушенията се прибягва до налагане на санкции, казаха от Община Русе в отговор на запитване във връзка с инцидентите, при които пострадаха дете и жена от деца велосипедисти в пешеходната част на Русе, предаде Русе Медиа.

При извършваните ежедневни обходи в града, освен предупредените да спазват забраната, са санкционирани 43-ма пешеходци (за неправилно пресичане), 4-ма водачи на велосипеди и ИЕПС в нарушение на забраната, въведена с пътен знак В-9.

„Припомняме, че водачите на индивидуални електрически превозни средства трябва да се движат по изградената велосипедна инфраструктура, а при липса на такава – възможно най-близо до дясната граница на платното за движение; да карат с включени светлини вечер; да ползват каска, ако са под 18 години.

Забранено е да се движат по пътища и улици, на които максимално разрешената скорост за движение е над 50 км/ч., както и да се движат в зони, обозначени с пътен знак В9 – „Забранено е влизането на велосипеди“.

Контролът за спазването на Наредба №18 на Общински съвет - Русе е възложена на общинските полицаи и служителите на СЗ КООРС.

При ежедневните обходи се следи да не се допуска движението на индивидуални електрически превозни средства в пешеходните зони, както и управление на двуколесни средства по площите, предназначени само за пешеходци.

Забраната за Централна градска част и по улица „Александровска“ важи и за водачите на велосипеди, като тя не се отнася единствено за движението на деца до 12-годишна възраст“, казаха още от общината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    11
    Пешеходец
    Много, ама много искам да ме глобят тия тътразулници от общинска полиция, като пресичам пред ЖП гара - Русе. Ходя като манатарка из кръстовището над подлеза. Поне четири пъти дневно. И много искам да ме глобят! Обещавам им неповторимо изживяване из съдебните зали и сериозен хонорар на адвоката ми, който те ще платят. Посока : Изток - запад - юг, ЗАТАПЕНО! Да не говорим, че не съществува нормален човек, без да страда от остра форма на мазохизъм, който би рискувал здравето и живота си, впускайки се в тази клоака наречена подлез. Елате ме глобете бе!
  • 1
    10
    Аз пък ако съм ще ги съдя
    С великата Пеньова боя дет щеще да трае 3 години са незабележими. Големи мошеници бе братче, само приказки от тоя кмет
  • 0
    9
    Напомням
    Напомням, че всяко действие има противодействие. Като правиш забрана без да даваш алтернатива, при наличието на толкова ограничени велоалеи, не ни остава друго освен всички велосипедисти да сме на велоалеите и да спазваме закона. Какво ще става обаче с пешеходците крачещи по велоалеите? Ще ги глобяват ли и тях или просто да ги блъскаме и потрошаваме?
  • 13
    8
    От Русе
    Трябва да са доста повече и то на ден. Като се мине по международното, Липник, Христо Ботев , Скобелев за час поне 20-30 ще се намерят да прехвърлят колички и велосипеди през мантинелите.
  • 19
    7
    русенка
    Само 40 пешеходци ли са глобени? Че те само толкова дневно прескачат загражденията в района на МГ и изскачат пред колите! За Волов не говоря дори!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари