Над 1300 безработни са регистрирани в Русенско

0
Общият брой на безработните в бюрата по труда в Русе, Бяла и Ветово към края на миналия месец е 7095
Общият брой на безработните в бюрата по труда в Русе, Бяла и Ветово към края на миналия месец е 7095

Общо 1326 безработни са се регистрирали в трите бюра по труда в Русенско през миналия месец.

От тях 988 - в периода след въвеждането на извънредното положение на 13 март, като 498 са посочили като причина кризата, свързана с коронавируса, съобщиха от дирекцията "Регионална служба по заетостта" в Русе.

Сред новорегистрираните безработни през март най-голям дял заемат тези, освободени от сектор преработваща промишленост - 24,1 процента, следвани от търговия - 15 на сто, и хотелиерство и ресторантьорство - 8,7 процента.

Постъпилите на работа безработни през месеца са 448, като 95,5 процента от тях са устроени в реалната икономика. След въвеждането на извънредното положение работа са започнали 202 души, а броят на заявените свободни работни места в бюрата по труда в областта е 205. Преобладават тези за персонал, полагащ грижи за хора, - детегледачи, домашни помощници. Търсят се още шивачи, общи работници, работници за сглобяване на детайли, водачи на селскостопански машини и други.

Общият брой на безработните в бюрата по труда в Русе, Бяла и Ветово към края на миналия месец е 7095, като спрямо февруари тази година регистрираните са със 745 повече. Увеличение с 1178 души се наблюдава спрямо март миналата година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари