Над 12 хиляди души са починали от Ковид в Китай за седмица

0
80% от жителите на страната са били заразени в настоящата вълна
80% от жителите на страната са били заразени в настоящата вълна

80% от жителите на страната са били заразени в настоящата вълна

Китай съобщи, че повече от 12 600 души са починали от причини, свързани с Ковид, през седмицата, предшестваща празниците по Лунната нова година, а здравен служител заяви, че около 80% от населението е заразено с вируса в настоящата епидемия, предаде БГНЕС.

В периода 13 - 19 януари в болниците са регистрирани 12 658 смъртни случая, свързани с Ковид, съобщи китайският Център за контрол и превенция на заболяванията в изявление от събота. Страната съобщава за 59 938 такива смъртни случая между 8 декември и 12 януари.

Главният епидемиолог на центъра У Дзънюу заяви отделно в публикация, че 80% от жителите на страната са били заразени в настоящата вълна. Макар че пътуванията по време на Лунната нова година могат да доведат до увеличаване на случаите в някои региони, У Дзънюу заяви, че има "много малък шанс" за мащабни инфекции или втора вълна на епидемията в цялата страна през следващите два до три месеца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Е, има и да останат!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари