На тъмно и студено: Манастир получи рекордна сметка за ток

0

Сумата от 6000 лв. е платена, но се налага режим на строги икономии

На тъмно и студено - така манастирът край ямболското село Кабиле посреща миряните. Причината е рекордната месечна сметка от 6000 лева за ток, информира bTV.

Сумата е платена, но се налага режим на строги икономии, за да оцелее светата обител.

След рекордните 6000 лв. за ток в манастира „Рождество на Пресвета Богородица“ няма осветление и отопление, за да оцелеят с минимални разходи.

Манастирът е на самоиздръжка и плаща промишлен ток, като сметката досега е била в пъти по-малка. След публикация в социалните мрежи десетки дарители искат да помогнат.

Историята на манастира се свързва с император Константин Велики, чиято майка изпращала хора за лечебна вода от Аязмото. Опожарен по време на робството, манастирът е възстановен с дарения на местни хора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари