На президентските избори без ДПС не може!

0
Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на възпоменателния митинг в с. Медовец, община Дългопол
Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на възпоменателния митинг в с. Медовец, община Дългопол Снимка: БГНЕС

"Ние не вярваме на внушения, ние вярваме на действия. С медийни внушения политика не се прави. Никой не може да ни разедини и противопостави по общия път за права и свободи. Гаранцията за правата и свободите е демокрацията и призовавам да се борим за нея, защото и днес виждаме в Народното събрание как се газят права и свободи, и конституцията."

Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на възпоменателния митинг в с. Медовец, община Дългопол, съобщава БГНЕС.

Митингът-събор бе под надслов „Свобода, единство, заедност!“. С молебен и курбан бе отбелязана 27-мата годишнина от Майските събития и отдадена почит на жертви на т. нар. "възродителен процес" - Назифе Хасан Мустафа и Шакир Мехмед Шакир, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

„Партии, които Европа определя като фашистите в парламента отново се опитват да ни прогонят, но ние знаем как се бранят права и свободи. Не ние, а те час по-скоро трябва да се махнат от Народното събрание. С нашето единство ще го постигнем”, заяви Карадайъ.

В словото си от трибуната Мустафа Карадайъ заяви, че никой отвън или отвътре не може да раздели партията. Пред жителите и гостите на събора той допълни, че партията трябва да съхрани единството си и на предстоящите президентски избори да покаже, че без ДПС не може, за да може след тях веднага партията да участва в следващата изпълнителна власт.

Сали Табаков, областен председател на ДПС-Варна: Няма как да бъде пренаписана историята. ДПС е гарант на правата и свободите. Ментетата няма да заменят оригинала. Ерджан Себайтин, народен представител от област Варна: Никой не може да ни командва - нито отвътре, нито отвън, ние сме подчинени единствено на нашите избиратели.

На възпоменателния митинг присъстваха и заместник-председателите на ДПС Филиз Хюсменова, Хасан Азис, Ахмед Ахмедов и Янко Янков, заместник – председателите на ПГ на ДПС и членове на ЦОБ на ДПС Йордан Цонев и Рушен Риза, Илхан Кючюк – евродепутат и председател на Младежко ДПС, народните представители Хасан Адемов, Джейхан Ибрямов, Хамид Хамид, Ерджан Себайтин, Сабри Мехмедали- основател на ДПС, областният председател на ДПС - Варна Сали Табаков, общинският председател на ДПС-Дългопол Халил Исмаилов, кметът на община Дългопол Георги Георгиев, кметове, общински съветници и активисти на ДПС.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари