На Франция и Турция не им пука за нашите деца

0
Това заяви бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков
Това заяви бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков

"Две фирми в Европа произвеждат въпросните ваксини, заради които се разрази скандала. Те планират производството си за 3-4 години напред. По нашето законодателство обаче няма право да се организират обществени поръчки за години напред. Така се получава разминаването." Това заяви пред Бтв бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков.

"Нас ни няма в тяхното планиране, просто не сме включени. От там идват всички проблеми", допълни той.

"Не знам дали тези ваксини, които ни взехме от Турция, са вредни. Генералният проблем покрай тези ваксини, който е изцяло политически, налива вода във мелниците на тези родители, които не ваксинират децата си. Това е крайно вредно и неправилно", коментира бившият министър.

"Ако на опаковката на ваксината пише "Пентаксим", това означава, че ваксината носи марката на световен производител, който застава със своето име. Компетентните органи трябва да отговорят, къде и как е сглобена въпросната ваксина", каза още Мирослав Ненков.

"На Турция и на Франция не им дреме за нашите деца, ние сами трябва да си решим този проблем", убеден е докторът, който завърши: "Турция се събра в здравното министерство!"

Източник: Бтв
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари