На фермерски пазар - 30 лева за череши, 10 лева за ягоди

0
През последните години родното производство се възстановява, защото все повече българи искат да купуват чисти и вкусни храни, а не да ядат „пластмаса“
През последните години родното производство се възстановява, защото все повече българи искат да купуват чисти и вкусни храни, а не да ядат „пластмаса“ Снимка: БГНЕС

Български производители предложиха плодове и зеленчуци на фермерски пазар в София

Лятото скоро идва и с него вкусните български плодове и зеленчуци. През последните години родното производство се възстановява, защото все повече българи искат да купуват чисти и вкусни храни, а не да ядат „пластмаса“, предаде репортер на БГНЕС.

Фермерските пазари станаха традиция в различни краища на столицата.

На един от тях, разположен в близост до голям търговски център, вече могат да се купят български ягоди и череши. Първите са на цена от 10 лева, а вторите струват 30 лева за килограм. Тъй като са много скъпи, черешите се продават на грамаж.

Клиентите могат да се сдобият и с яйца и млечни продукти. Домашните яйца се продават по 12 лева за 30 броя XL и по 11 лева за 30 броя L.

Намира се и всичко за една пролетна салата – репички, чесън, лук по 1,50 лева.  Намира се и лапад, киселец, коприва, с които да приготвите хубава супа богато на желязо и да засилите своя организъм след зимата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари