На 68 години правя шпагат!

1

Вили Кожухарова, Жената каучук, или Мис Кобрита, е родена в дупнишкото село Самораново.

До 24-ата си годишнина тя е учителка във Видин и чак тогава решава да се яви на конкурс за вариететна артистка. Става номер едно във вариететните програми не само у нас, но и по света. Има 30 години трудов стаж. През последните шест месеца Вили преживя две тежки операции. И двете й тазобедрени стави са сменени.

Напук на убежденията на лекарите Жената каучук се възстановява повече от добре. Вили е върнала подвижността на ставите и е на път да си върне и така любимия й каучук. Кожухарова показа за първи път показа чудесата, на които е способна, след като хвърли патериците завинаги, пише България Днес.

- Вили, как върви възстановяването след двете тежки операции за смяна на тазобедрените стави?

- Възстановявам се много добре. Благодарение на моя вълшебен лекар! Преди операциите ми казаха, че след тях ще трябва да се простя с всичко, което съм правила до този момент. Да, ама не! Вече правя ляв, десен шпагат, връщам се лека-полека към каучука. И това само шест месеца след първата операция.

- Това означава ли, че не сте се отказали от идеята да направите голямо шоу на своя юбилей след две години?

- Не съм се отказала въобще! Ще си направя юбилея за 70-годишнината ми, пък каквото ще да стане! На 68 години съм, но няма да се откажа от мечтите си! Не е имало нещо, което да съм искала и да не съм постигнала! Имам син, имам внуци и вече ми остава една-единствена мечта - да си върна каучука.

- Освен проблем със ставите коленете ви също страдат от години. Започнахте ли процедури за гонартрозата?

- Започнах едни нови процедури, които са експериментални. Много са скъпи, докато имам пари, ще ги правя. Една нова терапия, много интересна. Казват ми, че могат да ми върнат тялото в изходно положение. По тази логика би трябвало и зъби да ми пораснат, но нека да им повярвам. Дано успеят да ми помогнат!

- Работите ли вече със своите клиенти както преди?

- Започнах да работя в моя собствен фитнес. Много ми е приятно, че се върнах отново към работата. Гимнастиката ми е индивидуална за всеки. При мен идват хора с проблеми, на които помагам. Не взимам много клиенти, защото натоварването ми идва в повече.

- Какво ви държи толкова борбена през годините и след трудностите, през които сте преминали?

- Без силата на духа нищо не става! Това е психическа нагласа на първо място. Цял живот съм слънчева и усмихната! Психическото здраве е на първо място. На това се опитвам да науча и повечето от моите клиенти. Когато съм се родила, баща ми е искал да се казвам Велика, но след това съм останала Вили. Сега като се замисля, Велика щеше много да ми подхожда!

- В края на миналата година имахте тежък момент. Почина сестра ви. Приличахте ли си двете?

- Не, ни най-малко. Тя имаше точно обратния дух на моя. Исках да й помогна, но тя не поиска. Беше алкохоличка, беше спряла за известно време да пие, но алкохолът беше големият й проблем. Опитах всичко да й помогна. Тя не пожела, може би защото се смяташе за по-умна от мен. Тя не възприемаше от никого съвет. Още ми е много тежко, много мъчно за нея.

- Казвате, че имате всичко, за което сте мечтали. Имате ли човек до себе в момента?

- Нямам мъж в живота си. През целия си живот, когато работих активно, съм имала хора покрай мене. Имала съм дългогодишни връзки, но винаги на първо място е бил каучукът. Цялата обич съм си хвърлила там. Не е в състояние някой да го измести. Той е голямата ми любов!

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари